Хто має платити за повірку лічильників: українцям розкрили очі на головні нюанси

Що треба знати?

Раз на чотири роки в Україні відбувається повірка лічильників обліку холодної, гарячої води та теплової енергії у домогосподарствах. В іншому випадку власнику квартири можуть прийти величезні суми у платіжках.

Українцям розповіли, хто має здійснювати такі перевірки, зокрема демонтаж.

Про необхідність повірки кожного приладу має повідомлятися в платіжці. Також інформацію можна переглянути в особистому кабінеті абонента на офіційному сайті постачальника послуг. Завдяки своєчасній перевірці споживач платить за фактично витрачені ресурси, а не теоретичні норми.

Лічильники теплової енергії перевіряються лише в лабораторних умовах, і роблять це ліцензовані спеціалісти. Водоміри можна перевірити і вдома, без демонтажу - у цьому випадку роботи займають близько 15 хвилин, витрачається при цьому приблизно 30 літрів води (на 1 прилад).

Оплата робіт за повірками

Відповідно до чинного законодавства періодична повірка, обслуговування та ремонт у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж вимірювальної техніки здійснюється коштом підприємств та організацій, що надають послуги з тепло- та водопостачання.

До того ж, відомості, хто має оплачувати таку процедуру, зазначені у договорі, який кожний споживач послуг укладає з постачальником.

 

У них зазвичай говориться, що платить той, хто цей лічильник купував.

Відколи запрацював новий закон про ЖКГ, оплата за повірку лічильників лежить на плечах споживача, раніше вартість входила до тарифу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень