«Рівнеоблводоканал» перейшов на електронне зняття показників лічильників

Раніше контролери ходили від квартири до квартири із зошитом та ручкою, записуючи показники лічильників. Потім зібрані дані везли в абонвідділ, де оператори вносили їх до особових рахунків абонентської бази. Тепер контролери «Рівнеоблводоканалу» роблять це, не виходячи із квартири абонента. Маючи на руках смартфон зі спеціальною програмою, показники лічильників передаються до загальної бази даних в онлайн-режимі.

Лариса Сальцук вже кілька років працює контролером водопровідного господарства «Рівнеоблводоканалу». Жінка - одна з перших, хто змогла випробувати зручність такого нововведення. Зізнається, що трохи не звично, але дуже зручно.

Раніше нам доводилося зібрані показники везти до себе на роботу, передавати програмістам, а вже вони заносили їх до бази даних. Тепер це все робиться через спеціальну програму на смартфоні. Завдяки цьому робота більш ефективна, бо не треба із тими записами носитися, - каже жінка.

Задоволені таким нововведенням і самі рівняни. Пенсіонер Іван Сулімовський, який проживає по вулиці Соломії Крушельницької, 77, каже, що досі вів навіть спеціальний зошит, в який вносив усі показники лічильників води.

З цим зошитом мені доводилося періодично їздити в абонентський відділ облводоканалу і проводити звірку показників. - Тепер робити цього не доведеться, оскільки контролер прийде, проведе звірку і одразу внесе показники в базу даних. Погано, що не вмію користуватися комп’ютером. Так би звіряв свої показники через Інтернет. Але, думаю, що з часом навчуся, - розповідає пенсіонер.

Подібне нововведення на «Рівнеоблводоканалі» запровадили відносно недавно. Програма в тестовому режимі працювала з початку грудня, а впродовж останніх двох тижнів всі 36 контролерів та менеджерів підприємства отримали такі прилади.

Ввівши особовий рахунок абонента, у контролера на смартфоні висвітлюється вікно, куди він заносить зняті показники лічильників.  Після чого перевіряє наявність та цілісність пломб і на цьому його робота завершена. Таким чином, за один і той самий час, який контролер раніше витрачав із зошитом, тепер зі смартфоном, можна значно більше провести звірок. Крім того, в кожного контролера є GPS- пристрій, який унеможливлює хаотичне внесення показників. Бо в будь-який момент на комп’ютері можна перевірити, на якій вулиці та в якому будинку були зняті ці показники. Крім того, ця програма мінімізує помилки, оскільки зроблена так, що не дозволить внести більше цифр, ніж потрібно, - говорить директор «Рівнеоблводоканалу» Андрій Карауш.

Наскільки ця програма ефективна, буде відомо вже в січні, коли працівники підприємства закриють базу за грудень - перший місяць електронних звірок. Проаналізують, чи всі показники «лягли» вірно. Поки, каже пан Карауш, жодних збоїв у роботі не виникало. Занесені до загальної бази показники зі своїх лічильників споживачі можуть перевірити на офіційному сайті підприємства.

До слова, «Рівнеоблводоканал» - єдине в Україні водопостачальне підприємство, яке перейшло на електронну звірку.

Влад Ісаєв Press-Центр

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень