Частина шкіл Рівного більше не набиратиме 1 клас. А інша - старші класи. Що відбувається?

За два роки мережа освітніх закладів міста суттєво зміниться 

Зміни у мережі загальноосвітніх закладів передбачені освітньою реформою. Розпочалася вона з впровадження НУШ у 2018 році, а у 2027 зміни торкнуться старшої школи. Вона має бути профільною, що передбачає перехід після 9 класу до академічного ліцею, або у ПТУ, коледж чи інший заклад - уже для здобуття робітничої професії. 

Реформа освіти їде по моїй дитині вже 7-й рік поспіль, - можна часто почути подібне, від батьків, чиї діти пішли у перший клас у 2018 році. 

І саме ці діти стануть першопрохідцями реформи і старшої шкільної ланки. 

Ми повідомляли, що Рівненська обласна рада уже затвердила мережу академічних ліцеїв, за їх розрахунками в Рівному залишиться 11. Решта стануть гімназіями, і потенційно готуватимуть дітей до роботи руками. 

Втім, на рівні МОН ці погоджені обласними радами (не тільки у Рівненській області) мережі - планували скасувати, через велику кількість питань і неузгодженостей. 

У Рівному міське управління освіти має власне бачення - якою має бути спроможна мережа закладів. Втім, ЯКОЮ САМЕ, в управлінні освіти журналістам пояснювати не поспішають. 

Це питання виноситься на виконком. У листопаді. Там ми презентуємо свої напрацювання і свої бачення, щодо того, які заклади будуть академічними ліцеями, а які гімназіями.

 

Список уже погоджено, - зазначив у коментарі для Радіо Трек очільник управління освіти Андрій Мазур. 

Проте місця для навчання дітей це верхівка айсберга. Вчителів в окремих школах уже попередили, що 1 класи не набиратимуть наступного року, а значить цим людям треба шукати роботу. 

Днями в одній з шкіл Рівного директор зібрав вчительок початкової школи і повідомив про те, що з наступного року їх навчальний заклад вже не буде набирати перший клас...

 

І, відповідно , вчительки повинні шукати собі роботу ((

 

Це я чула про одну школу - впевнена, що ситуація не поодинока..., - звернула увагу управління освіти та секретаря Рівнеради на проблему депутатка міської ради Галина Кульчинська.

За її словами, це велика проблема для вчителів, які у 2025-му році випускають 4 клас. Не менша проблема це й для батьків майбутніх першокласників, які в першу чергу розглядають для своїх дітей можливість вчитися в школі біля дому.

Тож Галина Кульчинська закликає докладніше розглянути такі структурні зміни в освітніх закладах перш ніж виносити питання на голосування до сесійної зали. 

Нагадаємо, що управління освіти м. Рівне обіцяють оголосити перелік шкіл де не набиратимуть перший, та школи де не буде старших класів у листопаді. Засідання виконкому зазвичай відбувається у другий вівторок місяця. Втім, його можуть перенести. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень