Домалюйте собі нуль до зарплати: у підручнику НУШ «косяк» з мапою України

Чиновники пропонують усе виправити через флеш-моб

У соцмережі Facebook, зокрема у групі Батьки SOS, активно обговорюється новий підручник з української мови для 7 класу, в якому розмістили мапу України без Криму.

Як написала адміністратор групи Олена Парфьонова:

 

Співавторка цього підручника пропонує вчителям домалювати Крим

 

Я, чесно кажучи, в легкому шоці.

 

Українська мова 7 клас

https://lib.imzo.gov.ua/.../ukranska-mova-pdruchnik-dlya.../

 

То МОН пропонував заклеіти лікування содою раку, тепер авторка підручнику пропонує домалювати Крим, може ви там якось перестанете займатись дурнею і почнете процес контенту у підручниках перевіряти перед друком?

 

Є ще варіант - всі причетні до появи цього підручнику відмовляться від гонорарів, грантів, з/п і за власні кошти передрук зроблять цього підручника - з Кримом , не думали про це?

У поданому дописі йдеться про Анастасію Онатій, яка у себе на сторінці визнала помилку:

Наш недогляд. Крим наш.

 

Почну з головного: ми щиро визнаємо свій недогляд, піктограма у формі України без Криму потрапила в книгу через прикру неуважність. Недоперевірили, недогледіли — ми можемо назвати це по-різному, але факт лишається фактом: ми несвідомо зробили боляче людям і перепрошуємо за це.

 

Крим наш, український — це беззаперечне твердження, і ми його проговорюємо чітко ще раз і готові робити це знов і знов. Нам важлива ваша думка, нам важлива єдність суспільства.

Також Онатій запропонувала провести флеш-моб аби виправити несвідому помилку:

Ми пропонуємо запустити флешмоб «Домалюй Крим».

 

Колеги-освітяни, виділіть 10-15 хвилин на уроці, щоб обговорити цю помилку з учнівством і домалювати піктограму в підручнику на сторінці 3. Підтримайте нас — буде гарний привід поговорити про Крим, його українськість. А також, авжеж, про інформаційні пастки і важливість визнавати власні помилки.

Чимало коментаторів цього допису підтримали авторів нового підручника. Втім, чимало висловили своє обурення:

 

Mariia Nikun

Не знаю про «вашу історію», але треба супер байдуже відноситися до своєї роботи, щоб припуститися такої помилки. На всіх рівнях.. це ж не одна людина перевіряла, і ніхто цього не помітив, а якщо і помітив, то відповідно не зреагував. Як потім ми можемо чогось вимагати від іноземців, якщо навіть співавтори пофігістично відносяться до таких речей в масштабах підручників для дітей

 

Наталія Ус

тепер маємо щось там мудрувати, щоб «прикрити» весь цей ланцюжок від автора до міністерства... Це все час, який мав би був витрачений на вивчення матеріалу, а не на те щоб виправляти те, що хтось навмисно, чи не навмисно «накосячив» в підручнику. І добре, якщо у вас є на це час, а от, на приклад, у нас в Сумах на минулому тижні було повноцінних лише 2 !!! онлайн уроки, а все інше асинхронно... Бо тривоги...

 

 

Arsen Novosad

НУШ дійшла до 7 класу, школи дуже потребують нових підручників і підходів, щоб всі відчули якісні зміни в середній освіті. Вірю, що автори тримали фокус на ЗМІСТІ і хотіли якнайшвидше надрукувати до вересня, щоб діти отримали їх вже цього року. Помилки бувають, важлива реакція на помилку.

 

Valeri Kirichyk

Це злочин під час війни робити такі помилки.

 

Oleh Shyriaiev

Організуйте всім відповідальним особам ще один флеш-моб- ДОМАЛЮЙТЕ СОБІ НУЛЬ ДО ЗАРПЛАТИ, а по факту залиште одну гривню.

 

Mariia Nikun

А ніхто не подумав про дітей з окупованих територій і в тому числі з Криму? Чи просто «зробимо флешмоб»? Супер забава

 

Tetyana Yankova

  1. В Україні 13 000 шкіл, скажіть будь ласка, як ви плануєте донести до кожної (го) учительки (ля) інформацію про цей так званий «флешмоб»?
  2. Яку відповідальність понесе людина, яка допустилася цієї помилки? (Як платниця податків, я вважаю, що маю право це знати)

 

Olga Yurchyshyn

Звісно, Крим наш. І реально домалювати. Все можна виправити

 

Раніше на цю тему ми писали:

Сісти і плакати: У Міносвіти заплуталися у назвах областей

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень