Раніше доплачували з батьківських «поборів»: директор школи показав, чим змушені займатися вчителі

Зокрема, готуючись до уроків щастя «без щастя в очах»

У Facebook спільноті «Школа моєї мрії» викладено допис про директора спеціалізованої школи № 210, м. Київ, який запустив флешмоб #вчительприбираєкабінет!!!

- Мені не соромно, але я змушений мити підлогу.

 

Саме цим я хочу показати, до чого призводить безвідповідальність можновладців.

 

Запитаєте, чому я мию підлогу? Та тому, що немає кому прибирати класні кімнати!!! – зазначається у дописі керівника навчального закладу.

Він пояснює, що заробітна плата технічної працівниці нині становить приблизно 6000 грн. І за цю суму вона має помити і належно прибрати 12 навчальних класів (500 м²), відпрацювавши 8 годин робочого часу.

Саме так передбачено діючими нормативно-правовими актами та Посадовою інструкцією прибиральниці службових приміщень, яка налічує кілька сторінок друкованого тексту.

- Можливо комусь це видається смішним, та насправді це кричуща ситуація, яка є проблемою для всіх шкіл.

 

Цим дописом я хочу закликати чиновників переглянути навантаження на одну штатну одиницю технічної працівниці.

 

А саме страшне і сумне те, що кабінети змушені прибирати вчителі, які мають готуватися до УРОКІВ ЩАСТЯ без щастя в очах!

Дехто вважає, що новий очільник МОН виявився "справжньою катастрофою" для освіти та науки в Україні

Директор київської школи продовжує:

- Сьогодні побачив черговий гордий допис про те, як вчителі упорядковують подвір’я школи, прибирають, латають, щось носять. Що ще повинні вчителі робити? Риторичне запитання, на жаль.

 

Мені не соромно взяти ганчірку і прибрати кабінет для дітей. Колеги, не соромтеся показувати, що ВИ змушені прибирати класні кімнати.

 

P.S. Зараз уже можу зізнатись. У гімназії (справжній), в якій я багато років директорував, такого не було, бо ми доплачували технічкам за рахунок «поборів» з батьків. Іншого варіанту тоді не було... Зараз теж?

Ігор Лікарчук

Автора допису підтримав відомий в Україні освітянин, екс-директор УЦОЯО Ігор Лікарчук. Він зауважив:

Нарешті про це почали писати директори шкіл, а не лише Лікарчук…

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень