Рішення про мережу ліцеїв анулюють. МОН хоче, щоб їх було ще менше 

А правила стануть ще жорсткішими

Міністерство освіти і науки має наміри анулювати затверджені рішення про формування мережі ліцеїв та підвищити вимоги до їх створення. Про це йдеться у законопроєкті, який оприлюднили на сайті Міністерства освіти і науки України.

Серед змін на яких наполягає міністерство - у ліцеї має функціонувати не менше чотирьох класів та 100 учнів за одним роком навчання, на рівні профільної середньої освіти (протягом 10-12 років навчання учнів) за виключенням випадків, передбачених Кабінетом Міністрів України. У чинній редакції йдеться про не менше як два класи за трьома профілями навчання на рівні профільної середньої освіти (протягом 10-12 років навчання учнів). 

Тож таким вимогам зможе відповідати ще менше ліцеїв, ніж їх затвердили на рівні областей. 

З нової редакції законопроєкту виходить, що міністерство планує скасувати всі рішення і напрацювання які ухвалювали на рівні обласних рад.

Також пропонують визнати такою, що втрачає чинність з 1 вересня 2027 року норму про статус опорного закладу загальної середньої освіти. За їх ідеєю заклад загальної середньої освіти може мати статус опорного. 

Наразі триває громадське обговорення цієї ініціативи. Свої пропозиції можна надсилати до 24 жовтня. Необхідні контакти є тут

Джерело: Знайшов

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень