Бути щасливішим: три продукти з високим вмістом серотоніну

Вони знімають тривожність і стрес

Серотонін – це  гормон щастя, який у прямому сенсі відповідає за наш добрий чи поганий настрій. Коли його рівень знижується, ми відчуваємо тривогу, роздратування і навіть готові плакати.

При цьому якщо стежити за раціоном, то можна контролювати рівень серотоніну, і підтримувати хороший настрій.

Сочевиця

Сочевиця багата на вітаміни та мінералами. Але її варто включити до свого меню ще й тому, що вона допомагає покращити настрій. Вона містить купу вуглеводів, які сприяють виробленню серотоніну. Крім цього, у продукті багато заліза, що підвищує гемоглобін і заряджає енергією. А ще сочевиця добре регулює рівень цукру в крові та запобігає стрибкам настрою.

Молоко

Молоко не тільки заспокоює, але й підіймати настрій. Воно багате на вітаміни групи В, D, білок, амінокислоту і кальцій. Більшість фахівців радять пити 1% молоко, воно найкраще підіймає настрій. Молоко знімає стрес, саме тому з малку рекомендують випивати склянку теплого молока перед сном. 

Риба

Риба найкраще впливає на нервову систему. У складі риби велика кількість ненасичених жирних кислот Омега-3, які чудово заспокоюють нерви. Крім того, регулярне вживання риби значно знижує рівень кортизолу та адреналіну. Саме тому цей продукт корисний тим, хто страждає від частих панічних атак. Багата вітамінами та мінералами риба сприяє виробленню триптофану, який бере активну участь у виробленні серотоніну.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень