Куди правильно поставити акваріум у квартирі

Вода у домі притягує гроші, вважають експерти з фен-шую

Єдине правило

Акваріум не повинен стояти там, куди понад годину на добу світять прямі сонячні промені. Від сонячного світла швидко розмножуються водорослі – стінки зеленіють, а вода «зацвітає». Також деякі види риб погано переносять надмірно високу температуру, тому потрібно або не ставити акваріум в кімнатах, де влітку дуже жарко, або підбирати в нього тільки тропічних рибок, які добре адаптуються до високої температури води.

Де можна поставити акваріум в маленькій кімнаті?

Є стереотип, що для невеликих приміщень підходять тільки маленькі акваріуми – але це не зовсім так: якщо кімната не захаращена, то велика ємність на 100-150 літрів займе не більше місця, ніж середніх розмірів комод, тумбочка-етажерка або невисока шафа. Зазвичай акваріуми ставлять на міцному журнальному столику або можна замовити спеціальну підставку у зоомагазині. Хороше рішення при дефіциті простору – кутова тумбочка.

Як розташувати акваріум у великому приміщенні?

У великому просторі краще ставити великий «панорамний» акваріум. Найочевидніше рішення – поставити його уздовж однієї зі стін. Але тут є важливий момент – це не телевізор, на нього не дивляться здалеку. Тому стояти цей предмет повинен там, де за ним зручно спостерігати – в зоні відпочинку, поруч з диванами та кріслами. У великій вітальні цим предметом можна розмежувати частину кімнати з диванами від обідньої зони.

Де і як повинен стояти акваріум незвичайної форми?

«Кулі», «келихи» з рибками та інші конструкції, що відрізняються від стандартного паралелепіпеда, зазвичай мають невеликі розміри. Вони розраховані на розташування на журнальних столиках і низьких тумбочках, а також на невисоко закріплених поличках. Найкраще, якщо їх можна оглядати з усіх боків, з різних точок зору – бо «фасаду» і «торців» у них немає.

Джерело: simya

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень