Брехлива евакуація спровокувала шалену паніку у Донецьку? Що вже відомо (ВІДЕО)

Фейк підготували, аби змусити Україну піти на прямі переговори з бойовиками?

Окупаційна адміністрація ОРДЛО сьогодні оголосила про евакуацію мешканців окупованих територій до Росії. Таких заходів нібито вирішили вжити через «можливий наступ ЗСУ». Хоча наступу української армії немає і не планують.

Інформація про можливе військове загострення викликала серед місцевих мешканців паніку. Зокрема, серед мешканців Донецька, яких вирішили автобусами першими вивезти до Ростовської області.

Те, що ця евакуація фейк вважає журналіст Денис Казанський. Зокрема, на своїй сторінці у Фейсбуці він написав такий пост:

Для евакуації подали автобуси. Але їх явно замало, щоб справді вивезти всіх охочих. Евакуювати «пазиками» сотні тисяч людей за короткий термін неможливо. Тобто, мета явно полягає в тому, щоб створити панічну картинку, а не вивезти людей. І задум вдалася. Заклик до евакуації спровокував паніку.

Багато хто дійсно кинувся виїжджати до РФ на своїх авто. Траси заповнені машинами. На заправках черги. На кордоні також накопичилися пробки із машин. На тих, хто доїхав до кордону, чекав сюрприз – чоловіків з ОРДЛО не випускають.

Для посилення ефекту в центрі Донецька висадили в повітря порожній «уазик» бойовиків. Ніхто не постраждав, але падальщик Пегов, який одразу з'явився на місці, вже волає про теракт для жителів ОРДЛО.

Зараз дуже важливо не піддаватися паніці і в жодні автобуси не сідати. ЗСУ не наступатиме – це чистий фейк. І всі нормальні люди це розуміють. А ось автобуси з людьми зараз можуть використовувати для якоїсь жахливої ​​провокації. Зрозуміло, що робиться все це для того, щоб добитися від України прямих переговорів із бойовиками «ЛДНР» та визнання їх самостійною стороною конфлікту. Про це сьогодні вкотре прямо заявив Путін.

Тобто все це знущання з людей – це не про порятунок громадян. Це для примусу України до виконання хотів розумних кремлівських дідів. Те, що відбувається зараз, нагадує або імітацію, або спробу реалізації грузинського сценарію. У 2008 році події у Південній Осетії теж розпочиналися з евакуації мирного населення. Після цього осетинські бойовики стали обстрілювати територію, підконтрольну уряду, а Саакашвілі у відповідь наказав про наступ, і грузинські війська увійшли до Цхінвалі. Далі Росія відкрито розпочала конфлікт під приводом «захисту осетин». Але в нашому випадку наступ ЗСУ виключено.

Для всіх очевидно, що Путіну це було б подарунком, тому такого наказу немає і не буде. Україна на провокацію піддаватися не має наміру, про що вже ясно заявили офіційні особи. Що в цьому випадку робитимуть росіяни – не зрозуміло.

Можуть, звичайно, тупо піти вперед просто без причини, рознести і захопити ще кілька міст, але тоді це величезні втрати, руйнування Мінських угод, жорсткі санкції тощо. Дуже висока ціна в ім'я хистких, незрозумілих результатів».

Ймовірно, евакуацією мешканців Донецька намагалися змусити Україну до прямих переговорів з представниками Л/ДНР. Тим більше про ці добровільні переговори сьогодні якраз говорив Путін та Лукашенко. Про це ми повідомляли тут: 

Домагався цього майже 8 років: Путін назвав свої умови для вирішення конфлікту в Україні

Зберігати спокій та не панікувати мешканцям Донецька рекомендує Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Служба зв'язків з громадськістю заявила, що воєнна розвідка України має інформацію щодо мінування російськими спецслужбами низки об'єктів соціальної інфраструктури в Донецьку з метою їх подальшого підриву.

Ці заходи створені, аби дестабілізувати ситуацію на тимчасово окупованих територіях нашої держави та створити підстави для звинувачення України у терактах.

 

Тож донеччан закликали не виходити з домівок та не користуватися громадським транспортом.

Міністр оборони Олексій Резніков закликав українців не вірити розповсюдженим російським фейкам щодо наступу ЗСУ на Донбас та наголосив на бажанні України якнайшвидшого настання миру на сході країни. Про це повідомляє «Урядовий портал».

Він заявив, що оголошена евакуація і вивезення жителів східних областей у Ростовську область є нічим іншим як звільнення територій для власних цілей.

Головнокомандувач Збройних Сил Валерій Залужний звернувся до жителів окупованої частини Донбасу та вкотре наголосив, що військово-політичне керівництво держави не планує і не проводить наступальні операції на сході України. 

До людей він звернувся з такими словами:

- Дорогі співгромадяни, особливо ті, хто мешкає на тимчасово окупованих територіях!

 

Бойовики, підтримувані Російською Федерацією, продовжують загострювати ситуацію, свідомо вводячи в оману жителів тимчасово окупованих територій.

 

 

Заяви ватажків окупаційних адміністрацій про нібито наступ Збройних сил та силові сценарії звільнення тимчасово окупованих територій не відповідають дійсності. Надану мною інформацію підтверджують і в ОБСЄ.

 

 

Вкотре повторюю — військово-політичне керівництво держави не планує і не проводить наступальні операції на сході України.

 

Єдиний прийнятний для нас варіант деокупації наших людей і територій — політико-дипломатичний.

Головнокомандувач просить людей не вірити брехні окупантів, оскільки ті використовують людей для ескалації ситуації з метою розв’язання чергового кровопролиття.

Зверніть увагу!

Стало відомо, що ватажки ОРДЛО записали свої звернення про евакуацію населення ще у середу, 16 лютого.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень