Частину Посольства з України відкликає додому Америка і Велика Британія

Поки нічого не сталося, але з «міркувань обережності»

Держдепартамент США вирішив скоротити штат посольства США в Києві через загрозу вторгнення Росії, повідомляє ВВС.

Почнеться від’їзд із другорядних співробітників та членів їхніх сімей.

Представники Держдепу уточнили, що йдуть на такий крок із «міркувань обережності», хоч загроза американському персоналу в країні за останні дні не зросла.

 

США наказали родичам співробітників їхнього посольства покинути Україну, заявивши, що російське вторгнення може статися «у будь-який момент».

 

«Є повідомлення, що Росія планує значні військові дії проти України», - йдеться в повідомленні Держдепу.

 

Держдепартамент США також попередив людей не їздити в Україну та Росію через триваючу напругу та «потенціал переслідування громадян США».

Рішення Держдепу США про від’їзд членів родин співробітників американського посольства в Києві Україна вважає передчасним.

- У Міністерстві закордонних справ взяли до відома рішення Державного департаменту США про від'їзд членів родин співробітників американського посольства в Києві, а також надання частині співробітників можливості поїхати на добровільній основі», - заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

Сполучені Штати підкреслили, що це не евакуація, але Держдепартамент заявив інформаційному агентству AFP, що якщо станеться російське вторгнення, вони «не зможуть евакуювати громадян США».

Частину співробітників посольства з Києва відкликає і Велика Британія, передає ВВС.

За словами чиновників, особливих погроз британським дипломатам не надходило, але близько половини співробітників, які працюють у Києві, повернеться до Великої Британії.

Європейський Союз наразі не буде робити того ж.

Головний представник ЄС з питань політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що не буде «драматизувати» напруженість.

До слова, глава військово-оборонного альянсу НАТО попередив про загрозу нового конфлікту в Європі після того, як приблизно 100 000 російських військових скупчилися на кордоні.

Росія, нагадаємо, заперечує, що має будь-які плани військових дій в Україні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень