Брак попиту: проблеми енергетичного ринку України

Наразі енергосистема країни працює в об’єднаній з ЄС системі

Перед початком повномасштабного вторгнення рф українська енергосистема почала тестування в ізольованому режимі, щоб довести, що вона здатна у майбутньому бути частиною об'єднаної енергосистеми ЄС. За словами генерального директора ДТЕК Енерго Ільдара Салєєва, воно мало тривати 3 дні, однак процес затягнувся на 3 тижні.

Протягом цих трьох тижнів було все: і відключення блоків теплової генерації, і відключення атомних блоків, і руйнування залізничної інфраструктури, і логістично неможливо було доставляти паливо на теплові станції. Але українська енергосистема впоралася з викликами.

 

Теплова генерація довела, що вона може ефективно балансувати всю енергосистему. І за ці 3 тижні ми довели, що маємо усю змогу, аби бути об'єднаними з енергосистемою ЄС.

 

І саме 16 березня, це важлива подія була, ми об'єдналися з країнами ЄС, які межують з Україною, по дротах, і вже понад місяць працюємо як частина великої енергосистеми", – розповів гендиректор ДТЕК.

Енергетики постійно працюють над тим, аби відновити електропостачання до тих населених пунктів, де велися активні бойові дії. Зараз залучають працівників з тих регіонів, які менш постраждали від бойових дій, аби світло у домівках українців відновити якомога швидше.

Салєєв зазначив, що аби накопичувати вугілля, проводити ремонт обладнання на електростанціях, потрібно залучати кошти. І єдиний шлях для всієї енергосистеми України – подальше розширення співпраці з європейським енерготовариством.

Працюємо, щоб була змога постачати нашу електроенергію, продавати на європейські ринки. Це буде напрямок для залучення коштів, щоб відновлювати енергоінфраструктуру, готуватися до опалювального сезону, щоб шахтарі мали змогу добувати вугілля без перешкод і далі отримувати обладнання і зарплату, – зазначив Салєєв.

Джерело: Україна24

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень