У Рівному деяким підприємствам, які «оселилися» у житлових будинках, ОСББ вимикають світло: у чому проблема

Розповіли у раді голів ОСББ

Проблеми із відключенням електропостання на підприємствах, які розташовані у житлових будинках, у Рівному виникають доволі часто.

Річ у тому, що комерційні структури не мають окремих технічних умов, свого лічильника та окремої лінії. Про це Радіо ТРЕК розповіла керівниця ради голів ОСББ Галина Похильчук.

На фото Галина Похильчук
На фото Галина Похильчук

ОСББ має загальнобудинковий лічильник, а житлові квартири – індивідуальні. При цьому всі нежитлові приміщення, які є у будинку, також повинні мати окремі лічильники, техумови і стояти на обліку для подачі звітності по показниках у ПрАТ «Рівнеобленерго».

 

Якщо голова ОСББ відключає світло від цього підприємства, то це означає, що вони не мають окремого лічильника, а їх світло «падає» на лічильник житлового будинку, – розповіла Галина Похильчук.

Як приклад Галина Похильчук навели житловий будинок на вулиці Київській, 44, у якому є ряд некомерційних структур  та заклад харчування.

Вони мають окреме світло і голова ОСББ ні в якому разі не відключить їм цього світла, бо вони мають окремі технічні умови, договори з ПрАТ «Рівнеобленерго» й окремо платять за світло.

 

Якщо ж голова ОСББ має доступ до того місця, де відключається освітлення підприємства, то там щось не так. Якщо все правильно і згідно з чинним законодавством подачі електропостачання, то голова ОСББ не може в принципі відключити світло, бо у нього немає доступу, – розповіла керівниця ради голів ОСББ.

За ті нежитлові приміщення, які не мають окремих технічних умов й підключені до загально будинкового лічильника, ОСББ повинне здавати звіти та окремо за них сплачувати.

Є багато випадків, коли великі нежитлові приміщення підключені до людей й люди за них платили.

Тим часом у ПрАТ «Рівнеобленерго» повідомили,  що для того, аби у підприємств не виникало проблем з електропостачанням, потрібно звернутися до обленерго із письмовою заявою про укладення договору на технічні умови та окремий вузол обліку, якщо такого досі немає. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень