Якщо ви гепнулись на непосипаному тротуарі: відомо, хто винен

Хто повинен відповідати за посипання тротуарів спеціальною сумішшю?

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Поки термометри «тішать» від'ємними результатами шкал, будь-який вихід на вулицю залишається травмонебезпечним. Особливо, якщо заледенілий асфальт ніхто не посипав спеціальною сумішшю. Але хто ж повинен за це відповідати?

Відповідно до Закону України про благоустрій населених пунктів, вулиці, дороги, прибудинкові території, території підприємств, установ, організацій відносяться до об’єктів благоустрою населених пунктів. 

Той, у кого ця територія на балансі, забезпечує належне утримання і своєчасний ремонт об’єкта благоустрою власними силами або із залученням відповідних профільних організацій (згідно з договором). 

За зимове утримання прибудинкових територій відповідають управляючі компанії; ОСББ, житлові підприємства, території шкіл, лікарень, дитячих садочків, інших комунальних закладів - керівники комунальних підприємств, і цю функцію вони повинні якісно виконувати. 

За правилами утримання житлових будинків та прибудинкових територій, рекомендовано прибирати сніг і лід та посипати тротуари кожні 1-3 годин в залежності від температури та погодних умов. Про це на брифінгу Рівненської ОДА розповів заступник голови РОДА Сергій Подолін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень