Бояться лідера: конкуренти «Слуги народу» Ковальчука засипали Рівне «чорним» піаром

Правда і брехня про кандидата

Чотири заяви до поліції про «чорний» піар написав кандидат у народні депутати у Рівному.

Йдеться про Олександра Ковальчука, який балотується від партії «Слуга народу».

Нині він очолює рейтинг кандидатів в обласному центрі і каже: передбачав поширення проти нього неправдивої інформації.

Під час виборчих перегонів він запропонував своїм суперникам підписати Меморандум про «Чесні вибори», однак 12 з 14 кандидатів у народні депутати проігнорували таку пропозицію.

 

І, аби потрапити до Верховної Ради, кандидати використовують різні методи, в тому числі і «чорні» технології.

Замовна стаття з’явилась нещодавно в газеті «Рівне Вечірнє». У ній було лише два правдивих факти, зауважив Олександр Ковальчук:

1. Я – Олександр Ковальчук.
2. Я – очільник ГО «Платформа взаємодій «Простір».

 

Все решта – бруд і брехня.

Неправдива інформація про Олександра Ковальчука з’явилась 13 липня у соцмережі «Фейсбук».

Тоді невідомий, так званий «бот», на фейковій сторінці поширив замовні брехливі відомості про кандидата.

Напередодні, 16 липня, на сайті місцевого інтернет-видання «Рівненські новини», опублікували неправдиву статтю під назвою «Рівненський кандидат в нардепи більше року не віддає борг ОСББ».

Інформація у ній повністю сфабрикована, адже ні кандидат Олександр Ковальчук, ні його родичі ніколи не проживали за вказаною у статті адресою і, тим більше, не були там власниками нерухомості.

Згаданий у статті Ковальчук є однофамільцем кандидата Олександра Ковальчука. Згодом статтю на сайті видалили і опублікували спростування.

 

На захист кандидата став і голова цього ОСББ Ігор Ханенко. Він також спростував поширену інформацію.

Це ніщо інше, як «чорний піар», говорить кандидат у нардепи Олександр Ковальчук:

Вважаю поширення виданням цих неправдивих відомостей прямим порушенням виборчого законодавства і спробою вплинути на думку виборців.

Сьогодні вночі стався черговий, уже четвертий, випадок поширення «замовної чорнухи». Тому я звернувся до поліції, говорить Олександр Ковальчук:

Невідомі особи цієї ночі поширили у поштових скриньках багатоповерхівок неправдиву газету. Це - просто «за межею».

 

Видання «Хамелеон» не мало жодних вихідних даних і повідомляло абсолютно придуману інформацію.

 

Ймовірно, цю інформацію підготували, оплатили і поширили мої опоненти. Це, своєю чергою, суперечить вимогам Закону України «Про вибори народних депутатів України».

На підтвердження своїх слів до заяв Олександр Ковальчук надав поліцейським фото публікацій і газету «Хамелеон», яка грубо порушувала права кандидата. За цими фактами щодо розповсюдження недостовірної інформації відносно Олександра Ковальчука правоохоронці розпочали перевірку і встановлюють осіб, причетних до «чорного» піару.

Тим часом, аби розставити всі крапки над «і» Олександр Ковальчук розповів, що саме - правда, а що – брехня:

Брехня:

«Олександр Ковальчук був депутатом Рівненської обласної ради від партії «Блок Петра Порошенка».

Правда:

Ніколи не був депутатом Рівненської обласної ради, міської ради, Верховної Ради, чи будь-яких інших рад. Не був членом жодної партії. У 2015 році я справді брав участь у виборах до Рівненської обласної ради як висуванець БПП. У той час, після Майдану і Революції Гідності, як і більшість українців, повірив у те, що у країні відбуватимуться реальні позитивні зміни. Я провів ефективну передвиборчу кампанію, активно спілкувався з мешканцями округу. І справді переміг на своєму окрузі. Але до обласної ради не потрапив через недосконалу і не до кінця зрозумілу на той момент виборчу систему. Тож депутатом я не став. На превеликий жаль, попередня влада не виправдала надій.

Брехня:

«Олександр Ковальчук має кримінальне минуле»

Правда:

Ніколи не мав і не маю нічого спільного з криміналом, ніколи не був стороною будь-яких судових справ як на території США, так і в Україні. І про це свідчить документ, який я отримав перед від'їздом з США до України від ФБР. В ньому чорним по білому написано, що я чистий перед законом і в державних органів США немає до мене жодних претензій. Також нещодавно отримав довідку від правоохоронних органів України, що я чистий перед законом. Опоненти навмисне будуть вигадувати все нові і нові «страшилки» про мене, адже не мають жодних шансів на перемогу у чесному змаганні. Вибір рівнян на стороні партії «Слуга народу» та Олександра Ковальчука.

Брехня:

«Олександр Ковальчук причетний до корупційних схем розкрадання бюджетних коштів на Рівненщині»

Правда:

Ніколи не мав доступу до бюджетних коштів. Я є учасником робочої групи з питань інвестицій та економічного розвитку Рівненщини, експерт у групі розробників «Стратегії розвитку Рівненської області на період до 2020 року» та член правління Рівненської агенції із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне». Агенція покликана надавати професійні послуги іноземним та вітчизняним компаніям для здійснення вигідного інвестування в Рівненську область. А це сприятиме економічному розвитку нашої області, підвищенню конкурентоспроможності місцевої економіки, створенню нових робочих місць та зростанню сімейних доходів.

Кожному виборцю кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» Олександр Ковальчук радить перевіряти підозрілу інформацію, або напряму запитати у кандидата.
 

Політична агітація

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень