Володимир В’ятрович: «Команда «Європейської солідарності» потрібна у парламенті, аби не допустити загрози реваншу»

Реванш проросійських сил в Україні, починаючи з дня інавгурації нового Президента, набуває щоразу більших і більших масштабів. Про це, під час візиту на Рівненщину заявив український історик, громадський діяч та директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Володимир В’ятрович вважає, що одним із факторів реваншу стала невизначеність політики Володимира Зеленського і його намагання відмовчатися щодо важливих для держави тем. За словами історика для Росії не обов’язково, щоб Зеленський був проросійським політиком. Достатньо, щоби він сидів і відмовчувався – вже це дає можливість всіляким Портновим і Кернесам «поруліть». Відсутність його реакції – цього достатньо, щоб почав розгортатися реванш.

Нам треба бути активнішими, більше на тиснути на президента і вимагати реакції. Якщо Зеленський розумітиме, що це ті питання, щодо яких в українському суспільстві є «червона лінія», він не буде за неї заступати, - зазначив директор УІНП.

В'ятрович підкреслив, що не хоче сіяти паніки. За його словами, українці змінилися й готові захищати питання національної ідентичності. Проте сказати, що зворотного шляху немає, також не може.

Політика в гуманітарній сфері формується роками. І як би багато не було зроблено за Порошенка — це лише п'ять років. Роботу треба продовжувати. Бо національна пам'ять руйнувалася десятиліттями. Реванш не є неминучий, але можливий. Чи він станеться, залежить і від готовності українців захищати здобуте, - наголосив він.

Тому, Володимир В’ятрович каже, що вирішив приєднатися до команди політичної партії «Європейської солідарності» на чолі із її лідером, п’ятим президентом України Петром Порошенком.

Це – політична сила, програму якої поділяю. Це – команда, яка поєднує досвід і здатність до змін. Мені до душі те, що вони зробили для розбудови фундаменту нашої державності. Знаю, ми маємо відвагу приймати виклики та матимемо силу відвести загрози. Особисто я запевняю: не піду на жодні компроміси щодо національних інтересів. А саме через загрозу реваншу наша, тепер уже спільна команда потрібна в новому парламенті України. Зміни в Україні будуть українськими, – сказав В'ятрович.

До слова, «Європейська солідарність» під час дочасних виборів до парламенту на Рівненщині підтримує таких кандидатів у народоні депутати: по 152-му виборчому окрузі в місті Рівне Олексій Муляренко, по 153-муВіталій Ундір, по 154-муОлександр Дехтярчук. 

 

Політична реклама 

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень