Без тепла взимку ризикують залишитися мешканці низки багатоповерхівок Рівного

Якщо управляючі компанії не встигнуть підготувати внутрішні тепломережі будинків

Фото ілюстративне

Мешканців багатоквартирних будинків Рівного закликають проконтролювати підготовку тепломереж до зими.

Нагадаємо, компанія «Рівнетеплоенерго» забезпечує лише підведення тепла до будинку. А за його якісний розподіл між квартирами відповідають уже власники будинків - ЖКП, ОСББ та управляючі компанії.

Щороку вони мають перевіряти внутрішньобудинкові тепломережі та усувати недоліки, аби тепло між квартирами розподілялося рівномірно. За це - щомісяця отримують від мешканців будинку фіксовану плату.

Часто через несанкціоноване втручання у тепломережу будинку баланс розподілу тепла порушується. Тоді виникає проблема, коли в одних квартирах надто спекотно, а в інших доводиться вмикати додаткові прилади обігріву.

Фото ілюстративне

При вчасному і правильному проведенні профілактичних і ремонтних робіт, цю проблему вдається вирішити. Утім, якщо обслуговуючі компанії не можуть цього забезпечити, тепловики готові укласти з ними договір, розповідає речниця «Рівнетеплоенерго» Світлана Сирота:

Якщо технічної можливості у відповідних компаній немає, мешканці будинків чи самі компанії можуть укласти договір безпосередньо з «Рівнетеплоенерго» чи з будь-якою іншою компанією, яка має відповідних фахівців, обладнання і досвід роботи для того, щоб провести роботи з підготовки внутрішньобудинкових мереж до опалювального сезону.

Тобто, якщо споживачі виконавцем послуги з обслуговування будинкових систем опалення оберуть «Рівнетеплоенерго», то саме це підприємство нестиме відповідальність за те, теплі чи холодні батареї у кожній окремій квартирі.

Між тим, практично всі власники багатоквартирних будинків місяць тому отримали приписи від теплової інспекції «Рівнетеплоенерго». У найкоротші терміни ОСББ, ЖКП та управлінські компанії мають провести необхідні роботи з ремонту і профілактики тепломереж у своїх будинках.

В інакшому випадку, якщо балансоутримувачі тепломереж вчасно не усунуть недоліки, в опалювальний період такі будинки ризикують залишитись без теплопостачання.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень