Батьки обурилися, що їхні діти вдома хочуть спілкуватися українською. За це вимагають звільнити вчительку (ФОТО)

А також за те, що розповідає другокласникам про війну на Донбасі та про те, що Росія - ворог

Вікторія Жданова

Конфлікт розгорівся в Дніпрі, в школі №137.

Частина батьків учнів вимагають відсторонити від роботи вчительку початкових класів Вікторію Жданову за її проукраїнську позицію.

Вчитель розповідає дітям на своїх уроках про те, що Росія – ворог і агресор, а також про те, що необхідно спілкуватися українською мовою, як цього вимагають закони України.

Мама одного з учнів Олександра Лобанова, яка наполягає на заміні вчительки,

телефоном розповіла журналістам Українського радіо Дніпро про своє занепокоєння тим, що її син-другокласник «бачить всюди ворогів, у Криму, у Луганську, в Росії, і він не хоче розмовляти російською, бо не хоче підтримувати ворогів».

Батьки, які незгодні з позицією вчительки, обурені тим, що їхні діти хочуть вдома спілкуватися українською. Кажуть, в районі Дніпра, де вони проживають, нібито 80% російськомовних українців. Тому вони хочуть, щоб вчителя замінили.

Вікторія Жданова з військовослужбовцем

Правозахисниця Христина Головачова в коментарі Суспільному сказала, що в діях Вікторії Жданової як вчительки немає жодних порушень. Педагог чітко, за нормами закону впроваджує у свою роботу концепцію національно-патріотичного виховання.

До речі, в концепції національно-патріотичного виховання є розділ, котрий стосується національного виховання дітей навіть старшого дошкільного віку. Це діти 5-6 років.

На захист педагога стала і дирекція школи, і міськрада Дніпра.

Директор школи № 137 Ірина Гайдар зізнається, що до викладача претензій з професійної точки зору немає. Навчальний процес організований правильно, а на своїх уроках вона дотримується державної політики і нічого не порушує.

Що учитель каже неправильно? Хто буде заперечувати, що у нас сьомий рік йде війна? На сході досі стріляють і гинуть герої. Те, що викладач прищеплює любов до української мови, я вважаю, це плюс.

Водночас директор попросила Вікторію Жданову не коментувати висловлювання батьків та їхні політичні погляди у Viber.

В департаменті гуманітарної політики міськради Дніпра заявили, що методика викладання Вікторії Жданової повністю відповідає рекомендаціям Міністерства освіти і науки.

Втім, скандал спричинив хвилю образ на адресу вчительки у соцмережах:

Джерела: Суспільне, 49000

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень