«Бабушка» - як сказати українською: є щонайменше 7 милозвучних варіантів

На заміну цього поняття в українській мові є купа чудових слів, які, без сумніву, вас зачарують

Говорити про те, що суржик робить мову живою та різноманітною – все одно, що переконувати всіх про користь бур’янів на городі. Звісно, можна знайти певні аргументи та виправдання, чому гібридні українсько-російські словоформи мають право на існування (і цим грішать чимало українців), але варто визнати, що все це спотворює українську мову і ніскільки не сприяє її популяризації.

Скажімо, дико чути, коли у побуті українці часто-густо використовують слово «бабушка».

Однак так говорити не варто, якщо прагнете розмовляти гарною українською, бо слово «Бабушка» - це суржик відповідно до словника Анти-суржика. На заміну цього поняття в українській мові є купа чудових слів, які, без сумніву, вас зачарують.

То ж як сказати «бабушка» українською?

  • Можете взяти до уваги слово «бабуся». Відповідно до словника української мови, слово бабуся – це майже те саме, що баба, тільки ніжніший варіант.
  • Можна, звісно, вживати і слово «баба». Ось яке пояснення цього слова знаходимо в Академічному тлумачному словнику української мови (СУМ):

Однак на цьому зупинятися не треба, і можна підібрати собі якийсь милозвучний варіант, який якнайкраще передавати ваше відношення до бабусі.

Так, у словнику синонімів української мови є милі варіанти, окрім слова «бабуся»: бабунця, бабуня, бабусенька, бабусечка, бабця.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень