Матушка, дружина священника УПЦ МП з Волині, сказала, що українська мова «некрасіва» (ВІДЕО)

Є українці, які мають проросійські погляди

У селі Поповичі на Волині стався інцидент. Там прихильники московського патріархату із священником Тарасом Омельчуком (Ніфонтом) проти приєднання церкви до ПЦУ. Про ситуацію у селі розповів священник Андрій Сех, благочинний Голобського округу ПЦУ.

Він каже, що парафіянин храму Святого Єфстафія Плакиди, що у Голобській громаді Ковельського району, хочуть приєднатися до ПЦУ, проте прихильники Московського патріархату — проти.

У грудні у будинку культури села Поповичі відбулися збори, де більшість парафіян храму вирішили перейти до ПЦУ. Натомість представники УПЦ МП називають це «відбиранням храму». Зокрема,  Андрій Сех розповів таке:

- Не так страшні московські воші, як українські гниди. Це умовне порівняння, але це коли людина каже, що вона українець, але в переважній більшості все українське для неї далеке...

 

До прикладу, в селі Поповичі. Там ініціативна група хлопців, до речі, ці хлопці на зборах були, зараз вони в Костянтинівці. Вони ДСНС, їх направили туди розміновувати. Я їм кажу, ви йдіть до священника і питайте, чи він хоче переходити з вами. Бо коли переходить священник, то в переважній більшості, воно ще більше згуртовує людей.

 

Вони прийшли, почали з ним спілкуватися. Там його дружина. Ті люди говорять до священника «Давайте хоч українською мовою служити». На що вона відповідає «Ну що ви вчепилися за ту українську мову. Ну вона ж некрасіва».

 

От це слова дослівно. Хлопці опустили руки і вони кажуть, ми стали і вийшли. Ну про що ще можна говорити? І це випадки неодинокі.

 

Так, є такі священники, які навіть мають проукраїнську позицію, але їм щось заважає, ну десь, може, чи звичка, чи ще щось.

 

А є, що мають дуже сильно промосковську позицію і це страшно, тому що зараз війна і я, наприклад, не знаю, що тому священнику прийде в голову в той чи інший момент. Чи він не зрадить свою Батьківщину, тому що він її не рахує за Батьківщину, тому що в нього матушка Росія його родина. От що страшно», - розповів священник. 

Більше можна побачити у відеосюжеті:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень