Активісти «Рівне Разом» вимагають від міської влади відновити пільговий проїзд у громадському транспорті

Оскільки в інших містах уже відновили

Громадська організація «Рівне Разом» вимагає у міської влади скликати комісію ТЕБ і НС та прийняти рішення про відновлення безоплатного проїзду у громадському транспорті Рівного для пільговиків (пільгових категорій населення).

Крім того, активісти вже розпочинають збір підписів на підтримку вимоги відновлення пільгового проїзду у рівненському громадському транспорті.

Нагадаємо, з початку карантину міська влада Рівного скасувала безкоштовний проїзд у громадському транспорті для пільгових категорій населення.

«У Рівному дуже багато людей обурені тим, що діє заборона на пільговий проїзд у громадському транспорті. Ці люди звертаються до нашої громадської організації, телефонують у громадську приймальню з проханням допомогти.

 

Саме тому ми розпочали збір підписів з вимогою до місцевих чиновників відновити право на пільговий проїзд для пенсіонерів, інвалідів та інших пільговиків у громадському транспорті. Ми не можемо залишитись осторонь. Тому вимагаємо у міської влади скликати комісію ТЕБ та НС та прийняти відповідне рішення»,- коментує ситуацію голова ГО «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

Голова ГО «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

В ГО «Рівне Разом» наголошують, що станом на 1 серпня пільговий проїзд відновлено у Тернополі, Івано-Франківську, Луцьку, Ужгороді, Хмельницькому, Львові та Чернівцях. Натомість, Рівне досі залишається єдиним обласним центром Західної України, де пільговий проїзд скасований. За словами активістів «Рівне Разом»:

Подібна ситуація в умовах економічної та соціальної кризи - неприпустима, адже міська влада обмежує рівнян у їхніх правах.

Якщо ж міська влада ігноруватиме розв'язання проблеми, громадська організація  «Рівне Разом» та громада вдаватимуться до проведення акцій протесту та звернення до вищого керівництва держави.

Текст вимоги читайте нижче:

 

ВИМОГА ДО МІСЬКОГО ГОЛОВИ РІВНОГО

ВІДНОВИТИ ПІЛЬГОВИЙ ПРОЇЗД У ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ

Громадська організація «Рівне Разом» звертається до міського голови Рівного Володимира Хомка з вимогою ВІДНОВИТИ БЕЗОПЛАТНИЙ ПРОЇЗД У ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ ДЛЯ ПІЛЬГОВИКІВ. Наша організація звертається до міського голови з вимогою найближчим часом скликати комісію ТЕБ і НС з метою ухвалення відповідного рішення в інтересах рівнян.

Вважаємо неприпустимою ситуацію, коли за умов карантину та економічної і соціальної кризи міська влада обмежує рівнян у їхніх правах. Нагадуємо, що прямим обов’язком органів місцевого самоуправління є захист прав та інтересів громадян.

У випадку подальшого ігнорування існуючої проблеми міською владою,    ГО «Рівне Разом» та рівняни залишають за собою право на протестні акції та звернення до вищого керівництва держави.

Довідка. У Житомирі пільговий проїзд відновлено з 22 травня, у Тернополі з 25 травня, у Івано-Франківську з 25 травня, у Луцьку з 1 червня, в Ужгороді з 2 червня, в Хмельницькому з 12 червня, у Львові з 9 липня, у Чернівцях з 14 липня.

Таким чином, наразі Рівне залишається єдиним обласним центром Західної України, де ігноруються права соціально незахищених громадян. 

ДОВІДКА

Пільговий проїзд у громадському транспорті для всіх пільгових категорій було обмежено на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню та території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Як правило, рішення про це ухвалювали на засіданнях міських комісій ТБ і НС або міськвиконкомів. 

 

Станом на 1 серпня, пільговий проїзд у громадському транспорті для пільгових категорій відновлено у:

-       Житомирі з 22 травня з часовими обмеженнями до 10-ї і після 16-ї години, відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 20 травня;

-       Тернополі з 25 травня, де рішення щодо скасування пільгового проїзду взагалі не ухвалювали, а з цього моменту міська влада просто відновила роботу усього громадського транспорту міста

-       Івано-Франківську з 25 травня, аналогічно як і у Тернополі;

-       Луцьку з 1 червня, аналогічно як і у Тернополі;

-       Ужгороді з 2 червня;

-       Хмельницькому з 12 червня, відповідно до рішення міськвиконкому від 11 червня;

-       Львові з 9 липня, відповідне рішення було ухвалено на засіданні міської ТБ і НС 8 липня;

-   Чернівцях з 14 липня, де міська влада уклала нові договори з міськими перевізниками.

Таким чином, наразі Рівне залишається єдиним обласним центром Західної України, де пільговий проїзд досі скасовано. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень