Аби Рівне не було «базаром»: міську владу просять впорядкувати фасади будинків у центрі

Адже вони псують вигляд міста

Днями на сайті міської ради з’явилася нова петиція. Рівнянин Дмитро Гунько пропонує розробити на усі будники у центральній частині міста паспорти опорядження.

Подаємо повний текст звернення без змін:

Якщо хтось захоче вивести квартиру на першому поверсі у комерцію (а це рано чи пізно станеться), щоб був документ, який зобов’яже його зробити в певних рамках та в конкретному вигляді. Цим самим зможемо уникнути псування фасадів, які не вписуються в інтер’єр міста. 

 

Також зобов’язати приміщення, які є, привести в той вигляд, який не псуватиме вигляд будинку і не робитиме місто у вигляді базару (згідно паспорту опорядження, який буде зроблений на будинок). 

 

А при прийнятті рішення по опорядженню брати з будинків представників (з будинку по якому будуть створювати документ), які, можливо, будуть вносити свої корективи і побажання. Також цим представникам дати можливість контролювати весь процес - від створення макету до контролю підписання в архітектурі.

Підтримати петицію можна до 10 травня.

До слова, паспорт опорядження фасадів будівлі (паспорт зовнішнього оздоблення) - це комплект документів, який визначає опоряджувальні матеріали (назву матеріалу, фактуру та колір). Він є невід'ємною частиною проекту капремонту або термомодернізації будівлі, що передбачає утеплення зовнішніх стін з їх подальшим опорядженням і заміну вікон та зовнішніх дверей.

Між тим, раніше питання упорядкування фасадів будинків у центрі міста уже розглядали в управлінні містобудування. Тоді фахівці дійшли висновку, що їх потрібно зробити типовими. Це стосувалося, зокрема, будинків на вулицях Міцкевича, Директорії та проспекті Миру.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень