Як перевірити, чи за вами стежать через камеру телефона: прості поради для особистої безпеки

Подбайте про свою безпеку

Є теорія, що за власниками смартфонів можна шпигувати через камеру. Це дійсно можливо, але дуже непросто, вважають фахівці Itech.ua.

Адже спочатку хакерам потрібно отримати  доступ до вашого гаджета та встановити на нього необхідне програмне забезпечення, а тільки потім віддалено запускати камеру.

З іншого боку, доступ до камери зловмисник можна отримати не тільки через додатки, а й за допомогою сайтів, які ви відвідуєте. Проте майже на кожному сайті з'являються сповіщення про збір даних.

Як перевірити, чи хтось отримав доступ до вашої камери?

Якщо ваш смартфон має операційну систему Android, то просто зайдіть у браузер і натисніть на 3 крапки в правому верхньому кутку. Виберіть «Налаштування», а потім «Налаштування сайтів». Вибравши опцію «Камера», ви побачите список сайтів, які мають доступ до вашої камери і можуть шпигувати за вами. Небажані можете видалити.

Фахівці рекомендують скачати  антивірусний або антишпигунський додаток, який може  допомогти виявити шкідливе або шпигунське ПЗ на вашому телефоні.

Джерело: greenpost

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень