Лікарі знайшли в серці чоловіка шматок цементу (ФОТО)

Він страждав від болю у грудях і мав проблем із диханням

56-річний чоловік звернувся до медиків, бо два дні страждав від болю у грудях і проблем із диханням. Медики виявили в серці американця шматок цементу.

Статтю про цей випадок опубліковано в науковому журналі The New England Journal of Medicine, пише Live Science.

Пацієнту зробили рентген і комп'ютерну томографію, які показали чужорідне тіло в його серці. Виявилося, що за тиждень до цього чоловік пережив операцію через компресійний перелом хребта.

Йому зробили кіфопластику - процедуру, під час якої лікарі вводять у хребець спеціальний кістковий цемент, щоб зміцнити хребець і зняти больовий синдром.

Кіфопластика зазвичай вважається безпечною: за інформацією Американської асоціації нейрохірургів, менш як 2% людей після цієї процедури переживають ускладнення.

 

Однак існує ризик того, що цемент може просочитися з кістки в інші області та викликати закорковування або емболію кровоносної судини.

За словами авторів статті, саме це сталося у випадку з чоловіком - цемент просочився з кістки в його вени, де затвердів та емболізувався і потім потрапив до серця.

Пацієнту зробили екстрену операцію на серці, під час якої лікарі виявили тонкий гострий шматок цементу, що прорвав праве передсердя і праву легеню. Довжина фрагмента склала 10,1 сантиметра.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень