День не має починатись з кави: лікар розповів про 3 помилки, які ви допускаєте зранку

Медик радить пити каву ближче до обіду, а не зранку

Ваші перші дії зранку – це схопити телефон до рук, а потім – чашку кави? Про найпоширеніші помилки, які допускають сьогодні більшість людей зранку, розповів популярний лікар з Великої Британії Каран Радж. Завдяки корисним відео у своєму медичному блозі в тіктоку, має вже понад 4,3 мільйона підписників.

  1. Постійно переставляти будильник

У кого ще стоїть мінімум 5 будильників з різницею у 5-10 хвилин? Відкладати таким чином прокидання – це дуже погана звичка, наголошує лікар. Переставляючи будильник на кілька хвилин вперед, ви лише шкодите собі:

Це переконує ваше тіло, що ви вступаєте в інший цикл сну. Таким чином вивільняються гормони, які сприяють засинанню. А коли ви встанете, ваш організм ще 4 години будете втомленим,– каже Каран Радж

Тож кілька будильників зранку зовсім не означають, що ви таким даєте собі можливість «доспати» тих 10-20 хвилин зранку. Натомість ви почуватиметесь втомленими ще кілька годин, замість того щоб після першого ж будильника бути бадьорішим.

 

  1. Відразу братись за телефон

Це друга поширена помилка у наш час, коли у смартфоні все: і робота, і розваги, і спілкування тощо. Людина звикла відкривати очі й відразу перевіряти роботі чати, соцмережі чи новини.

Коли ви прокидаєтесь вранці, ваш мозок поступово нарощує активність, переходячи від дельти до тети до альфи хвиль мозку. Беручи до рук телефон, ви пропускаєте тета та альфа хвилі, що змушує вас нервуватись і відчувати стрес, – пояснює лікар.

Мозок нарощує активність, переходячи від дельти до тети до альфи хвиль мозку

 

  1. Ранкова кава не допоможе прокинутись

І останній міф для любителів збадьоритись чашкою кави. Максимальний рівень кортизолу, «гормону стресу», завдяки якому людина прокидається, припадає на 8-9 годину ранку. Тому пити каву у цей час просто немає сенсу.

Натомість медик радить пити каву трохи пізніше, ближче до обіду. Тоді рівень кортизолу та енергії зменшиться і кофеїн стане вам у пригоді.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень