Лайфхак – коли лягати спати, аби прокидатися молодою

Ніщо так не справляється з синцями під очима й тьмяністю шкіри, як здоровий сон

Прокидатися молодою та свіжою, якщо знову лягти під ранок, не вийде. Досягти красивої зовнішності допоможе засинання о 23:00, повна темрява та інші лайфхаки.

Час обраний не випадково, адже саме до 23:00 в організмі запускаються важливі для жіночої краси біохімічні реакції, зазначає Lifestyle.Сьогодні

Деякі гормони, що впливають на нашу красу, синтезуються саме вночі. Наприклад, з 23:00 до першої години ночі в організмі виробляється мелатонін: цей гормон відповідає не тільки за сон, а й справляє ліполітичну дію і відновлює шкіру.

Адже з роками жирові відкладення накопичується не тільки на стегнах, а ще й на обличчі – з'являється друге підборіддя, провисають щоки.

Ліполітичний ефект мелатоніну заважає жиру накопичуватися на обличчі.

Виробляється мелатонін у повній темряві. Тож спати варто у суцільній темряві й без нічника. Брак сну саме в ці години позбавляє нас цього омолоджувального і жироспалювального ефекту.

Пізнє засинання провокує посилене вироблення гормону стресу – кортизолу. А стрес нас точно не молодить, до того ж кортизол провокує накопичення жиру не тільки на обличчі, а ще й на стегнах і талії.

Щоб не сприяти синтезу кортизолу і накопиченню жиру уві сні, важливо дотримуватися режиму сну й активності. Тобто засипати до півночі й спати не менше як 7-8 годин.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень