В Україні влада хоче списати тепловикам борги за газ

Відповідний законопроєкт підтримав 301 нардеп

Верховна Рада на засіданні 15 червня прийняла в першому читанні законопроєкт №3508-д. Документ передбачає реструктуризацію заборгованості підприємств теплокомуненерго за спожитий газ, списання штрафних санкцій та відшкодування різниці в тарифах.

Ухвалення закону необхідне для подальшого реформування ринку газу, оскільки загальна заборгованість суб’єктів станом на 1 травня 2021 року може перевищити 100 млрд грн.

Зокрема йдеться про реструктуризацію залишку непогашеної заборгованості, списання пені, штрафних та фінансових санкцій, нарахованих на заборгованість, що підлягає урегулюванню згідно з законом за умови погашення тіла боргу.

Законопроєктом врегульовується питання заборгованості за спожитий газ, послуги його розподілу та транспортування.

Закон встановлює однакові умови для врегулювання штрафних санкцій підприємствам теплоенергетики та водопровідно-каналізаційного господарства.

Закріплюються механізми врегулювання такої заборгованості шляхом:

????проведення взаєморозрахунків із залученням коштів держбюджету,

????реструктуризації залишку непогашеної заборгованості на визначених законом умовах,

????списання штрафних та фінансових санкцій, нарахованих на заборгованість, за умови погашення тіла боргу.

За даними Держстатистики, комунальні тарифи за рік зросли на 35%. Йдеться про період з травня 2020-го до травня 2021 року.

Водночас ціни на газ у річному вимірі зросли на 161%, електроенергія подорожчала на 36,6%, каналізація на 17,5%, гаряча вода й опалення – на 4,8%.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень