Без боргів і без газу: чому мешканці багатоповерхівок у Рівному декілька днів живуть без газу

У  «Рівнегазі» дали відповідь

Фото ілюстративні. Колаж Радіо Трек
Фото ілюстративні. Колаж Радіо Трек

Третю добу мешканці будинку, що на вулиці Древлянській, 24а, сидять без газу.

У вівторок 25 травня працівники АТ «Рівнегаз» забрали у деяких мешканців будинку лічильники на перевірку та перекрили газопостачання. При цьому пуск газу начебто мають повернути після лише після підписання мешканцями будинку акту розмежування та договору на обслуговування. Про це повідомив один із мешканців багатоповерхівки Сергій Цимбалюк.

ПАТ «Рівнегаз» вивішує біля дверей у під’їзди оголошення. Паралельно інший підрозділ знімає лічильники на повірку, кому прийшов час. Бригада перекриває газопостачання … «курить» годинку і їде. Газу немає.

 

Ввечері люди нервують і зв’язуються з відповідним керівником підрозділу, який повідомляє, мовляв, у вас в будинку є проблеми, потрібно дещо замінити. Ок. Але під’їдьте до нас і підпишіть акт розмежування і договір на обслуговування. Тоді газ з’явиться. До чого тут договір на обслуговування внутрішньобудинкових мереж до ремонтних робіт у будинку???? – написав рівнянин на своїй сторінці у Facebook.

У коментарі для РАДІО ТРЕК Сергій Цимбалюк розповів:  

– У нас 40 квартир, будинок старий. У ньому мешкає багато пенсіонерів. Серед них є й такі, що навіть на вулицю не можуть вийти. Крім того, у будинку є багато маленьких дітей, а газу немає. Боргів немає. Ніяких проблем не виникало, ніхто нікому не повідомляв про пошкодження газових мереж. Все йде до того, що нас змушують підписати догорів. Це можливо, але ж не на таких умовах.

 

Тому ми звернулися до поліції із заявою про те, що «Рівнегаз» знущається з людей та над людською гідністю. Ситуації у кожного різні. І не кожен може дозволити собі замість газової купити електричну плитку, аби приготувати їсти, – зауважив Сергій Цимбалюк.

 Технічний директор «Рівнегазу» Олександр Климчук розповів:

– Проводяться роботи з усунення витоків газу і я наскільки знаю, ми готові відновити газопостачання, але немає доступу до багатьох помешкань, де є газоспоживальне обладнання.

 

Основна умова для відновлення газопостачання – це доступ до помешкань, де знаходиться газоспоживальне обладнання, аби ми змогли безпечно пустити газ. Роботи ми проводимо на відключених пристроях не лише усередині помешкання, а й ззовні будинку. Це ізоляційне фланцеве з’єднання, усунення витоків на муфтах, на кранах, закріплення газопроводу. (ред. до слова, така ж ситуація виникла й у будинках на вул. Лермонтова,8, Вербовій,4 та пров. Ігоря Волошина,8).

 

Договори щодо технічного обслуговування керівникам ОСББ пропонують підписати. Однак повноважень змусити їх це зробити у «Рівнегазу» немає. До того ж голови ОСББ не зобов’язані підписувати такі угоди лише з «Рівнегазом», можна й з іншими газопостачальними компаніями.

У  «Рівнегазі» зауважили, що газопостачання відновлюють без підписаного договору. Наприклад, так відновили у будинках, що на вулиці Марка Вовчка.

Між тим, Олександр Климчук додав, що ОСББ будинку, що на вулиці Древлянській, 24а, не підписало обов'язковий акт розмежування:

Підземні газопроводи до будинку перебувають на балансі «Рівнегазу» і обслуговуються, а мережа по будинку є власністю жителів квартир. Будинок здавали як єдиний комплекс з мережами: газ, вода, каналізація. Власник ОСББ не хоче підписати акт розмежування, аби розмежувати балансову належність «Рівнегазу» та інших товариств. Такі акти обов’язкові для підписання.

У «Рівнегазі» зауважили, що після підписання головою ОСББ акту розмежування мереж, які вони вже мають з облводоканалом та обленерго, газопостачання зможуть відновити усім мешканцям будинку.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень