З 1 травня запрацювали річні тарифи на газ. Постачальники шокують цінами до 13,5 грн за куб

Вартість блакитного палива в окремих регіонах підскочить удвічі

Постачальники оприлюднили базові ціни на газ, які українці платитимуть відсьогодні, тобто з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року.

Газопостачальні компанії автоматично переведуть споживачів на свої річні, фіксовані пропозиції. Йдеться про усіх споживачів, що раніше користувалися місячними тарифними планами, повідомляє ГазПравда. Відповідні умови, нагадаємо, передбачені постановою регулятора – НКРЕКП.

Найнижчі річні ціни – від 7,88 грн до 7,96 грн за кубометр запропонували 4 компанії.

Ціну 7,88 грн за кубометр запропонувало ДП «Евода трейд» КП «Луцькводоканал», 7,89 грн - ТОВ «Черкасигаз збут» і ТОВ «Уманьгаз збут», 7,96 грн – Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».

По 7,98 грн за кубометр газ продаватимуть ТОВ «Волиньелектрозбут» і ТОВ «Закарпаття Енергозбут».

Низка регіональних газзбутів оприлюднили єдину ціну в 7,99 грн за кубометр.

Пропозиції решти компаній коливаються від 8,2 грн до 12,9 грн за кубометр.

І лише декілька компаній встановили значно вищі цінники: аж 13,5 грн за кубометр.

При цьому ціна на газ для клієнтів Постачальника останньої надії у травні становитиме 9.57 грн за кубометр. Тож усіх клієнтів постачальника останньою надії закликають обрати ринкового постачальника та укласти з ним договір, щоб отримати вигідніші ціни.

Нагадаємо, це ціни тут вказані без урахування вартості доставлення: за розподіл палива люди сплачують операторам газорозподільних мереж (облгазам) окремо згідно з чинними тарифами на доставлення газу.

Згідно з рішенням регулятора, річні ціни на газ ще можуть змінюватися, АЛЕ лише в сторону зниження.

Саме річні тарифні плани діятимуть як базові. Всіх споживачів, які дотепер користувалися місячними пропозиціями, постачальники переведуть на річні продукти автоматично. Подавати додаткові заявки не потрібно.

Річні тарифні плани – це ринковий спосіб забезпечити населенню страховку від сезонних цінових коливань, які клієнти відчували, наприклад, минулого року.

 

Нові тарифні плани захищають населення, але при цьому зберігають конкуренцію та ринку газу, - зауважили в Газопостачальній компанії «Нафтогаз України».

При цьому річні пропозиції не передбачають жодних передплат. Клієнти, як і раніше, мають сплачувати лише за спожитий об’єм газу за фіксованою ціною до 25 числа кожного місяця.

Крім того, річні продукти так само доступні для отримувачів пільг та субсидій.

Та за бажанням кожен клієнт зможе змінити річний тарифний план на будь-який інший, так само – як і змінити самого постачальника. Учасники ринку вже готують низку нових сезонних, а також річних (не базових) тарифних планів.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень