За два тижні скасують обмеження на вартість газу. Скільки будемо платити?

Є думка, що тепер постачальники на нас «відірвуться»

Уже 1 квітня уряд перестане контролювати тариф на газ. Тож очевидно, що з квітня вартість газу перевищить теперішню у 6,99 грн за куб.  

Постачальники будуть закладати в тариф недоотриманий прибуток за опалювальний сезон, коли граничну вартість газу встановлювала держава. Але тариф для населення не буде надто завищеним, зазначає директор спеціальних проєктів науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев у коментарі для OBOZREVATEL

Компанії не можуть довільно встановлювати ціни, існує певний алгоритм розрахунку. Якщо ціни на європейських хабах знижуються, то було б нелогічно, якби у наших постачальників вони підвищувалися.


Коли йдеться про квітень, травень і далі – то тенденція буде до зниження вартості. Звичайно, постачальники якимось чином будуть компенсувати втрати. Але так, щоб взяти й встановити ціну, яка набагато перевищує 6,99 грн, – це навряд чи, – розповів Геннадій Рябцев.

Як пояснює експерт, ціна залежить від того, чи залишиться в переліку послуг місячний тариф, або ж Кабмін зобов'яже всіх учасників ринку перейти на річний пакет. У такому разі ціну буде складно прогнозувати, тому що поки невідомо, яким чином її будуть розраховувати.

В Україні, згідно з розробленим рішенням Національної комісії у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), постачальники газу мають розробити річні тарифи на газ до 25 квітня. Це призведе до того, що для розрахунку будуть використовувати сезон високих цін на блакитне паливо, в результаті українцям доведеться значно переплачувати.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень