7 жовтневих змін в Україні, які торкнуться рівнян

Субсидії та пільги на оплату житлово-комунальних послуг

 

У новому опалювальному сезоні на субсидіантів знову чекають нововведення. Зокрема, вони стосуються заповнення документів та окремих даних, які потрібно подавати до управління соцзахисту населення. Більше про це знайдете тут:

Позбавити субсидії рівнян може одна помилка

​[media=157281]

Крім того, з 1 жовтня набирає чинності й нова система надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Такими пільгами у Рівному користуються понад 18 000 людей, тож дізнатися про це більше можна тут:

Пільги на комірне для рівнян надаватимуть по-новому

Гроші як платіжна одиниця

 

З 1 жовтня монети номіналом одна, дві та п'ять копійок перестають бути платіжним засобом. В НБУ зазначили, що їх вже починають виводити з обігу, проте впродовж цілого року їх безкоштовно і без обмежень можна буде обміняти в усіх відділеннях українських банків.

​[media=157282]

Дещо пізніше з обігу планують вивести і монети номіналом 25 копійок. А вже з 25 жовтня Нацбанк запустить в обіг купюру номіналом 1 000 грн. Таких планують надрукувати 5 млн штук.

​[media=157280]

Правила дорожнього руху

 

У патрульній поліції нагадують, що з настанням жовтня і аж до 1 травня усі автомобілі поза межами населених пунктів повинні їздити з увімкненими фарами - незалежно від видимості і періоду доби.

​[media=157279]

Ігнорування цього правила загрожує штрафом від 425 до 510 грн. Якщо ж вимкнені фари спричинили аварійну ситуацію на дорозі, штраф збільшується до 680-850 грн. Крім того, в окремих випадках водія можуть позбавити права керувати авто на термін від 6 до 12 місяців.

Осінній призов

 

У жовтні в Україні розпочнеться осінній призов на строкову службу. Загалом до ЗСУ та інших військових формувань планують призвати понад 15 тис. осіб. На Рівненщині планують призвати близько пів тисячі громадян. Більше про це тут:

Призовники з Рівненщини можуть пройти ранню строкову службу

Додамо, що призовники без вищої освіти у віці від 20 до 27 років служитимуть 18 місяців, а власники дипломів – лише рік. Служити можна в ЗСУ, Національній гвардії, Держприкордонслужбі чи Державній спецслужбі транспорту.

​[media=157284]

Податкова система

 

У зв’язку з переходом на IBAN (міжнародний стандарт банківських рахунків), з 1 жовтня в Україні змінюються реквізити рахунків для сплати податків.

Змінюються рахунки для зарахування надходжень до державного і місцевих бюджетів, відповідно до вимог нового стандарту (29 літерно-цифрових символів) зі збереженням довжини номера рахунку аналітичного обліку - не більше 14 цифрових символів.

Відміна «літнього часу»

 

У ніч проти 27 жовтня (останню неділю місяця) Україна переходить на так званий «зимовий час». О четвертій ранку стрілки годинника потрібно буде перевести на одну годину назад.

​[media=157285]

Але це не значить, що переведення годинників, як таке, в Україні скасовують.

Вихідні

 

У жовтні на українців чекає додатковий вихідний. У понеділок, 14 жовтня, відзначається День захисника України і релігійне свято Покрови.

​[media=157286]

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень