Пільги на комірне для рівнян надаватимуть по-новому (ЗМІНИ)

Зокрема, відтепер обов'язково потрібно вказувати номер мобільного

З 1 жовтня в Україні діятиме нова система надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Цього опалювального сезону 18 тисяч рівнян мають право на такі пільги. Відтепер їх нараховуватиме управління соцзахисту населення, яке надаватиме допомогу пільговикам у грошовій формі. Аналогічно до субсидій, їх виплачуватимуть у готівковій та безготівковій формі.

Передбачено, що відтепер рівняни зможуть отримувати пільги і «живими грошима». Втім, спершу абсолютно всім автоматично призначать безготівкову форму.

Це означає, що «Ощадбанк» самостійно розраховуватиметься з організаціями за надані людині послуги. Чому основною вирішили зробити саме таку форму, пояснив заступник начальника міського управління соцзахисту населення Денис Наумов:

Це, по-перше, враховуючи вік багатьох пільговиків. Їм буде просто зручніше отримувати у такій формі пільги, адже для них фактично нічого не зміниться -  вони, як і раніше, автоматично отримують пільги. «Ощадбанк» перекаже їх на рахунок організації.

Для того, аби почати отримувати пільги  готівкою, потрібна спеціальна заява, каже Денис Наумов:

Потрібно звернутися до управління праці і соціального захисту - до 15 жовтня подати заяву на призначення пільг у готівковій формі і подати реквізити банківського рахунку. Тому що до 15-го жовтня, хто подасть таку заяву, йому пільги призначать з початку опалювального сезону.

Якщо ж звернутися пізніше – на таку форму розрахунку пільговика переведуть лише з наступного сезону. Тобто, цей опалювальний період пільговими коштами фактично розпоряджатиметься «Ощадбанк», а  зняти з рахунку зекономлені кошти можна буде лише з 1 червня.

Додамо, що всі отримувачі пільг на сплату житлово-комунальних послуг повинні повідомити свій номер мобільного, адже обліковий запис «прив’язуватимуть» до номера телефону. Спеціально для цього працює «гаряча лінія»: 066-514-75-77 або 63-38-96.

Крім того, якщо у пільговика змінилися паспортні дані чи склад сім'ї, про це обов’язково потрібно повідомити якнайшвидше – аби посеред опалювального сезону не виникало проблем.

Пільговик чи субсидіант: ОБИРАЙТЕ

У Рівному є пільговики, які  одночасно мають право на отримання і пільг, і субсидії. Новий порядок передбачає, що якщо громадянину нарахували пільгу у місяці, коли він подав заяву на отримання субсидії, то її призначать лише з наступного місяця.

Тому міське управління соцзахисту закликає всіх пільговиків визначитися, що саме вони хочуть отримувати: пільгу чи субсидію.

Якщо, до прикладу, у літній період людина отримувала пільгу, а на опалювальний період хоче, щоб їй надавали субсидію, то вона повинна звернутися з відповідною заявою-декларацією до управління, а також подати заяву на відмову від пільг. Подавати її можна буде не лише в управлінні, а й в його філіях, де приймають заяви на субсидії, а ще – у Рівненському ЦНАПі.

Коли з Вас не мають права вимагати оплати за надані послуги

Якщо при безготівковій формі надання субсидій «Ощадбанк» перераховує кошти на рахунки організації (у тому числі й ОСББ), вони обов’язково повинні укласти з банком відповідний договір. Якщо такого договору немає, то організація не в праві вимагати оплати послуг від одержувачів пільг і субсидій.

До слова, у міському управлінні соцзахисту кажуть, що у Рівному відповідні договори уклали далеко не всі організації, у т.ч. й ОСББ.

Як бути з боргами?..

Якщо у пільговика є заборгованість за комірне, не призначати йому пільг немає підстав. Проте з наступного сезону, при наявності заборгованості, боржнику призначатимуть виключно безготівкову форму надання пільг.

Як змінити форму нарахування пільг  

При зверненні пільговик має заповнити заяву, пред’явити паспорт і документи, що посвідчують його особу, а також документи членів сім’ї, на яких поширюється пільга (дружина, чоловік, неповнолітні діти, непрацездатні батьки і т.д.), подати реквізити відкритого в «Ощадбанку» рахунку і вказати особові рахунки в організаціях надавачах послуг (вони зазначені у квитанціях на оплату послуг).

Прийом пільговиків проводиться в управлінні праці та соціального захисту населення за таким графіком:

понеділок, вівторок, четвер, п’ятниця з 9-00 до 13-00 і з 14-00 до 16-00 за адресою: м. Рівне, вул. Соборна, 12, каб. № 25.

Додамо, що право на пільгу при сплаті комірного мають наступні категорії населення (основні): ветерани війни, учасники бойових дій, учасники війни, інваліди війни, члени сімей загиблих ветеранів війни, ветерани військової служби та інших силових структур та їхні вдови, чорнобильці І та ІІ категорії, діти-інваліди ЧАЕС, багатодітні сім’ї, діти війни.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень