5 речей, якими не можна користуватися одразу після покупки

Позбудьтеся шкідливої звички

Нові речі люблять усі. Тож більшість людей, придбавши щось новеньке, одразу починає все використовувати. Однак експерти радять позбутися цієї звички, бо деякі речі потребують особливої підготовки перед першим використанням.

Одяг і взуття

Ці речі можуть спричинити інфекційні захворювання. Скоріш за все, їх вже міряли в магазині інші люди, які залишили свої бактерії. Після фабрики фарби особливо небезпечні, тому одяг варто попрати, а взуття обробити хлоргексидином.

Постільна білизна та рушники

Звичайно у магазині ніхто не користувався цими речами, але потрібно врахувати фарби та виробничу обробку текстилю. Його часто обробляють отруйними речовинами, щоб довше зберегти презентабельний вигляд.

Посуд

Емальований та алюмінієвий посуд варто промити теплою водою з содою. Нержавіючий посуд можна вимити за допомогою звичайного засобу для миття посуду. Каструлі та сковорідки з тефлоновим покриттям після миття перед першим використанням краще змастити олією. А чавунну сковорідку помити, просушити, змастити рослинною олією з обох боків і прогріти в духовці при температурі близько 100-150 градусів.

Чайник

Новий чайник треба кип'ятити з 30 г соди або 50 г лимонної кислоти. Воду виливати відразу не треба, нехай там охолоне. А потім ще раз прокип'ятити чайник вже з чистою водою.

Холодильник

Перш за все про холодильник треба знати таке правило. Його не можна вмикати одразу після перевезення. Треба почекати 8-16 год. Якщо техніку транспортували вертикально, термін очікування скоротиться до 4-6 годин. Все для того, аби охолоджуюча рідина рівномірно розподілитись по системі.

Джерело: Wday.ru 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень