Як сушити одяг після прання, щоб він був як новий

Виявляється, треба обирати правильні місця

Неможливо уявити одягу без прання. Тож варто вміти правильно доглядати за речами і, зокрема, сушити їх. Перш за все треба уважно читати етикетку, яка пришита до одягу. Там вказана інформація про температуру прання, режим прання, умови прасування та сушіння.

Виявляється, варто знати тонкощі яку правильно сушити одяг.

Вулиця

Вулиця – чи не найкраще місце для сушіння речей. Під дією вітру і сонячного світла знищуються різні грибки, мікроби, бактерії. Білизна швидше і краще просушується.

Якщо ви живете в своєму будинку і у вас є можливість просушувати білизну на вулиці, то вам варто звернути увагу на такі рекомендації:

  1. Перед тим як розвісити білизну, переконайтеся, що мотузки абсолютно чисті.
  2. Вивертайте речі. Під прямими сонячними променями тканини швидко вигорають, втрачають колір.
  3. Не залишайте одяг на вулиці при сильних поривах вітру, бо вітер стоншує тканини і може їх зіпсувати.
  4. Висушені речі краще відразу знімати. Від тривалого перебування під сонцем тканини пересихають, стають жорсткими і ламкими.

Балкон

Хорошою альтернативою сушці білизни на вулиці є балкон. Є багато пристосувань для сушіння, які не псують інтер'єрний вигляд. Можна прикріпити спеціальні мотузки-ліани під стелю, або вбудувати в стіну розсувну сушарку. Якщо балкон засклений, білизну необхідно сушити при відкритих вікнах. Це слід робити для того, щоб не накопичувалася волога, і білизна після сушіння залишалася свіжою.

У дощову погоду, а також взимку, речі доведеться досушувати в кімнаті. Для захисту від прямих сонячних променів на заскленому балконі слід повісити жалюзі або фіранки.

Ванна кімната

Не у всіх квартирах є балкони. Тоді доводиться сушити речі у квартирі. Зазвичай для цього використовують ванну кімнату. Однак це не найкраще місце. Ванна кімната — приміщення, яке зазвичай не провітрюється. Якщо іншого більш підходящого місця у квартирі немає, тоді треба встановити примусову вентиляцію. Це допоможе уникнути підвищеної вологості, і появи цвілі.

Мокрі речі у квартирі розвішувати на спеціальні сушарки, вбудовані або підлогові. А ось сушити речі на гарячій батареї не рекомендують. Висока температура псує тканину, її важко потім прасувати.

Житлова кімната

Якщо ви сушите речі в кімнаті, обов'язково відчиніть вікна. Приміщення повинне добре провітрюватися, щоб не накопичувалася зайва волога. Підвищена вологість може привести до появи цвілі і грибка в приміщенні, які своєю чергою можуть викликати алергію.

Для сушіння в кімнаті ідеально підходять розкладні сушарки. Вони компактні, на них можна розвісити багато речей і при необхідності їх легко прибрати.

Кухня

Кухня абсолютно не підходить для сушіння білизни та одягу. У кухні є купа сторонніх запахів. Тканини дуже швидко вбирають аромати і одяг просто доведеться прати знову. Чим частіше ми перемо річ, тим швидше вона псується.

Але якщо іншого місця в квартирі не знайдеться, сушіть білизну в кухні вночі, з відчиненим вікном.

Джерело - Ukr.Media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень