11 дітей до одного року померло за січень цього року на Рівненщині. Чому?

Найбільше смертей дітей такого віку - по три - зафіксовано у Сарненському та Дубровицькому районах, які зазнали впливу радіації внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС

Таку інформацію оприлюднило Головне управління статистики у Рівненській області.

Втім, в обласному управлінні охорони здоров’я кажуть, що

судити про рівень малюкової смертності в області за статистикою за один місяць неправильно.

 

Бо за два місяці цього року на Рівненщині померло загалом 15 дітей такого віку. А торік за січень-лютий смертей серед немовлят було 18.

Тобто погіршення ситуації не відбулося. Адже рівень малюкової смертності за два місяці цього року навпаки - знизився.

Що стосується найбільшої кількості смертей серед немовлят у Сарненському та Дубровицькому районах, то зараз ці випадки вивчають.

Далі говорить головний спеціаліст обласного управління охорони здоров’я Ірина Космина:

На рахунок Сарненського і Дубровицького районів у нас проводиться аналіз. Ми проводимо розбори, виясняємо причини, чому так сталося.

 

Можу сказати, що в  основному діти вмирали прогнозовано. Тобто це були діти, які народилися з вродженими аномаліями. Вони народилися вже важкими. Два випадки там блискавична форма інфекцій. Яких саме – уточнюємо. Проводяться розбори і вся детальна інформація буде надана пізніше.  

Ірина Космина підтверджує, що відсоток дітей, народжених з вродженими аномаліями, вищий саме у поліських районах, які мають статус постраждалих від аварії на ЧАЕС. Але медична допомога, запевнила чиновник, надається однаково таким дітям як у поліських, так і не в поліських районах. Однак, за її словами, неправда, що у поліських районах більша смертність серед немовлят саме за рахунок того, що там народжуються діти з вадами розвитку.

Щодо основних причин малюкової смертності Ірина Космина називає перинатальні стани, тобто стани під час вагітності і пологів, які негативно впливають на матір і дитину, на другому місці - вроджені вади розвитку. Окрім цього, причинами смерті в поодиноких випадках стають інфекційні захворювання, хвороби органів дихання.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень