111 порушень режиму припинення вогню зафіксувала ОБСЄ у перший день «тиші» на сході України

Моніторингова місія також стикалася з обмеженнями свободи пересування

Про це йдеться у щоденному звіті СММ ОБСЄ, опублікованому 28 липня

починаючи з 00:01 27 липня, СММ зафіксувала 111 порушень режиму припинення вогню — усі в Донецькій області (зокрема 21 вибух).

Місія продовжила здійснювати моніторинг ділянок розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого й Петрівського. Безпілотний літальний апарат СММ дальнього радіуса дії у вечірній та нічний час зафіксував присутність людей у межах ділянок розведення в районах Золотого та Петрівського.

Місія зафіксувала 22 одиниці озброєння, розміщені з порушенням ліній відведення, з яких усі крім однієї зафіксовано на аеродромі в непідконтрольному урядові Переможному Луганської області.

Звіт складено на основі інформації, що надійшла від моніторингових команд станом на 19:30 27 липня 2020 року (за східноєвропейським літнім часом).

Водночас у ранковому зведенні штабу ООС зазначається, що

 станом на 7.00 29 липня 2020 ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил на 7 годину ранку залишається повністю контрольованою, за поточну добу обстрілів у районі операції об'єднаних сил не зафіксовано.

За минулу добу, 28 липня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано лише один постріл з підствольного гранатомета, що здійснили збройні формування Російської Федерації поблизу населеного пункту Шуми, постріл був неприцільним і ніс провокативний характер, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Втрат серед українських захисників, внаслідок ворожого пострілу, немає.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень