10 невинних звичок, які непомітно вбивають наше здоров’я

Гігієна понад усе

Здавалося б, більшість людей чітко усвідомлюють, що роблять усе, аби зберегти своє здоров’я. Миють часто руки, їдять з чистого посуду, їдять здорову їжу. Але виявляється, є дрібниці, які підривають здоров’я і ці факти підтвердили науковці.

  1. Замочувати посуд в раковині

Раковина — осередок бактерій. Що там тільки не живе… Наприклад, кишкова паличка, сальмонела або стафілокок. Аби не підхопити інфекцію, раковину треба мити не лише після брудного посуду, а й після продуктів. Наприклад, риби, м’яса та овочів. Замовчувати посуд у раковині - помилкове рішення.

  1. Мити руки гарячою водою

Виявляється, температура води не впливає на знищення мікробів. Важливо, як довго ви миєте руки. За 5 секунд ви не знищите «непроханих гостів», тож варто намилювати руки хоча б 30 секунд.

  1. Тренування з макіяжем

Не можна йти на тренування, не змивши макіяж. У такому випадку шкіра не дихає і це може спричинити висипання та запалення на шкірі.

  1. Використовувати сушку для рук

Електричні сушки недостатньо гігієнічні: на них накопичуються бактерії і поширюються з повітряним потоком. Потім ці бактерії потрапляють на тіло, одяг або навіть у легені. Паперові рушники набагато ефективніші й чистіші.

  1. Різати сире м’ясо і овочі на одній дошці

На дошці в 200 разів більше бактерій, ніж на сидінні унітазу. Після сирого м’яса на дошці залишаються небезпечні бактерії і різати на них овочі та зелень на салат - просто злочин. Адже ці продукти не проходять термообробку. Треба взяти за правило мати щонайменше 4 дошки: для м’яса, риби, овочів та хліба. Також варто надати перевагу скляним дошкам.

  1. Користуватися офісною кавомашиною

Резервуар кавомашини — місце, в якому швидко розвиваються бактерії. Щоб захистити здоров’я, варто регулярно мити резервуар для води. І не просто в теплій воді, а під впливом високих температур і з мийним засобом. 

  1. Носити телефон в сумочці

Телефон краще носити в кишені, а не в сумці, і бажано в чохлі. Тоді на ньому буде менше мікробів. Середньостатистичний телефон в 10 разів брудніший, ніж сидіння унітазу. Чохол телефона варто обробляти антисептиком кілька разів на день.

  1. Прати зимовий одяг навесні

Фахівці рекомендують прати шапки, рукавички і шарфи кожні 1-2 тижні. Ці предмети гардеробу найчастіше контактують з нашим обличчям, а особливо — носом і ротом. У них накопичуються мікроби і вони можуть спричинити вірусне або інфекційне захворювання.

  1. Розморожувати продукти при кімнатній температурі

Розморожувати рибу і м’ясо в місткості просто на столі — шкідливо. Щоб уникнути розмноження поганих бактерій, краще розморожувати все у холодильнику.

  1. Діліться їжею — це корисно

Наша імунна система буде вдячна, якщо ми поділимося десертом чи соусом з картоплі з коханою людиною. Вчені кажуть, що так ми обмінюємося корисними бактеріями і з’їдаємо менше калорій.

Джерело — Тутка

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень