10 місць в будинку, які накопичують бруд більше, ніж унітаз

Не забудьте про них під час прибирання

Під час прибирання в будинку господині знають, які місця найбільше потребують уваги. Ванна, туалет, підлога – ці поверхні  постійно миються та дезінфікуються.

Але в будинку є ще більше місць, які можуть виявитися справжніми накопичувачами бактерій і про них не всі згадують під час прибирання.

Ручки на дверях

До дверних ручок людина торкається декілька десятків разів на день брудними руками. Тому на них накопичуються багато бактерій.

Бажано не тільки витирати ручки вологою ганчіркою, а й використовувати засоби для дезінфекції.

Вимикач світла

Не менше, ніж раз на тиждень витирайте вимикачі світла ганчіркою, змоченою мильною водою.

Особливо зверніть увагу на ті, що знаходяться у коридорі та вітальні. Там найчастіше вимикачів торкаються брудними руками.

Пульт

Не тільки пульт від телевізора слід витирати, а й не забувати про пульти від кондиціонерів та іншої побутової техніки. Зніміть кришку та дістаньте батарейки, перш ніж витирати пульт ганчіркою.

Найбрудніше місце – простір між кнопками, бо саме там накопичуються залишки бруду, які важко дістати. Для важкодоступних місць використовуйте ватні палички.

Кран. Кнопка для змиву

Згадайте, чи чисті ваші руки, коли ви торкаєтесь кранів у ванній кімнаті та на кухні? До них додайте ще й кнопку для змиву в унітазі.

Вони – справжній розсадник мікробів.

Побутова техніка, електроніка

Проблема ретельного прибирання таких приладів в тому, що можна спричинити пошкодження навіть однією краплиною миючого засобу.

Екрани телевізорів, комп’ютерів потребують спеціального очищення, інакше можуть з’явитися дрібні подряпини та розводи.

Смітник

Неприємний запах залишається навіть тоді, коли ви вже викинули сміття? Це й не дивно, адже скільки разів на тиждень ви миєте смітник? Аби позбутися таких неприємностей, варто мити контейнер для сміття теплою мильною водою.

Після миття потрібно просушити його та розпилити дезінфекційний засіб по усій поверхні.

Стакан для зубних щіток

Люди звикли піклуватися про зуби, забуваючи про чистоту засобів для їх очищення. Щітка може виглядати чистою, але мікроби, які накопичуються у стакані, навряд чи роблять її такою.

Усе, що вам потрібно – помити стакан гарячою водою та почистити губкою з мильним розчином, або содою.

Москітна сітка

Світ стає яскравішим, якщо дивитися на нього крізь чисті вікна. Але під час миття вікон часто забуваємо, що потрібно чистити й москітну сітку.

За весь час на ній накопичується багато бруду та пилу.

Пральна машина

У пральній машині накопичуються не тільки мікроби та бактерії, а й пліснява. Після прання варто протерти насухо барабан та гумку, до яких торкаються дверцята машинки. Вологість – одна з головних умов розвитку небажаних мікроорганізмів в оселі.

Лоток для пральних порошків та кондиціонерів також необхідно мити під проточною водою. Після прання бажано не закривати пральну машину та лоток для порошку. Нехай провітрюються.

Кухонна дошка та дерев’яна лопатка

На цих поверхнях гарно почуваються грибки та мікроби, які легко переносяться на інші продукти під час наступного використання.

Після приготування їжі необхідно на декілька хвилин опустити дерев’яну лопатку та дошку в оцтову воду  (3 л води + 5 ст.л. оцту).

Прибирання в оселі варто проводити у захисних рукавичках та масці. Провітрюйте приміщення, аби концентрація дезінфекційних речовин не нашкодила здоров’ю. Після прибирання ганчірки, захисні рукавички, серветки необхідно утилізувати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень