Викиньте це негайно! На вашій кухні точно є небезпечний для здоров'я посуд

Мерщій перевірте!

У кожної господині на кухні цілий арсенал посуду, але не весь він безпечний. Господиням, щоб не зашкодити здоров'ю своєї сім'ї, слід звернути увагу на такий посуд:

Силіконові форми

Силіконові форми витримують нагрівання до 220 градусів, не виділяючи шкідливих речовин. Але хоч раз вони точно у вас перегрівалися. Найчастіше це трапляється, коли випічку забувають у духовці.

У чому ж небезпека силіконових форм – це зміна кольору, яка утворюється при перегріванні. Силікон змінює свою структуру, яка може потрапити в їжу, - пише 24 канал

 

Сковорідки зі старим антипригарним покриттям

У всіх нас є улюблена сковорідка, яка вже роками служить, викинути її завжди шкода.

Сучасні сковорідки, вироблені після 2010 року, оснащені антипригарним покриттям, яке не несе шкоди для людського організму, чого ми не можемо сказати про ті пательні, котрі були до цього.

Саме від сковорідок, вироблених до 2010 року, слід одразу відмовитися. Річ в тому, що у матеріалі, з якого їх виробляли в ті роки, міститься багато токсичних речовин.

 

Радянський посуд

Фарфорові блюдця, склянки, керамічні тарілки, вироблені в ті часи, несуть велику загрозу для людського організму. Все через те, що виробляли їх з додаванням свинцю та кадмію.

Ці речовини містяться у фарбі, якою наносили малюнки на посуді, та в покритті – глазурі. Вони вважаються важкими канцерогенами, які виділяють в їжу при нагріванні.

Алюмінієвий посуд без покриття чи з тріщинами

Алюмінієвий посуд популярний і досі, щоправда, тепер його покривають додатковим антипригарним шаром, що забезпечує відсутність контакту їжі з металом.

У радянські часи посуд з алюмінію був надзвичайно популярним, а в деяких господинь він досі на кухні.

Небезпека такого посуду – це реакція металу, яка виникає в контакті з молочними та кислими продуктами. Метал починає віддавати в їжу небезпечні кислоти, котрі викликають інтоксикацію організму.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень