Обережно! Це не варто їсти на наступний день після приготування
Хоча продукт й пройшов термічну обробку
Цей звичний продукт, який не рекомендують залишати на ніч у холодильнику – звичайний відварений рис.
За даними Агенції харчових стандартів Британії (Food Standards Agency) сирий рис містить спори шаленої кількості небезпечних для людини бактерій. Більшість з них звісно гине у процесі приготування, але зокрема бактерії Bacillus cereus, які потрапляють у рис з землі, цілком можуть й вижити.
У рисі який залишили на завтра спори бактерій оживають, і починають активно розмножуватися.
Вчорашній рис може викликати харчове отруєння, може спровокувати біль у животі, а ще блювоту й навіть діарею.
Ще швидше процес росту бактерій відбувається, якщо рис залишити при кімнатній температурі.
При цьому розігрівання у мікрохвильові геть не убезпечить від проблем, адже гинуть бактерії при температурі 100 градусів.
Експерти наполегливо радять споживати рис максимум впродовж першої доби після приготування і в жодному разі не нагрівати рис більше ніж один раз.
Тож якщо наварили рису забагато, а викидати його шкода – точно ховайте готовий продукт у холодильник, або й в морозилку.
Але найкраще навчитися готувати рівно стільки, скільки сім'я здатна з'їсти за один раз.
Радіо Трек: НОВИНИ