Синоптик Наталка Діденко привітала з ювілеєм відомого поета з м. Рівне (6 ФОТО)

А депутатка Бобровська це зробила двічі

Сьогодні святкує свій день народження Олександр Ірванець – український поет, прозаїк, драматург і перекладач. Автор відомого роману РІВНЕ/РОВНО

Як подає Вікіпедія, Олекса́ндр Васи́льович Ірване́ць – народився 24 січня 1961 року у Львові. Виростав у Рівному. Закінчив 8 класів Рівненської СШ № 18 (1976), Дубенське педагогічне училище (1980) та Літературний інститут імені Горького (Москва, 1989). Після випуску із педагогічного училища кілька років вчителював (1980-ті роки).

Твори перекладалися англійською, німецькою, французькою, шведською, польською, чеською, білоруською, російською, італійською, хорватською мовами.


Наприклад, роман «Рівне/Ровно» у 2006 році було перекладено польською мовою і на сьогодні вже двічі видано в Польщі видавництвом «Prószyński i S-ka».

17 квітня 1985 разом із Юрієм Андруховичем та Віктором Небораком заснував літературне угруповання Бу-Ба-Бу. Підскарбій Бу-Ба-Бу.

З 1993 року постійно мешкає в Ірпені під Києвом.

З початку 2000-х працює в драматургії та прозі. Автор понад двох десятків книг та численних публікацій у часописах і альманахах Європи й Америки.


П’єси Олександра Ірванця були поставлені у різних країнах, зокрема у Німеччині, Україні та Польщі.

Відомий Facebook-блоґер.  Є членом білоруського ПЕН-клубу, Українського ПЕН, героєм пісні гурту ВІА «ОВВА».

Сьогодні на ФБ-сторінці ювіляра маса привітань та цікавих світлин. Нашу увагу, зокрема, привернули вітання від Наталки Діденко та Соломії Бобровської.

Хоча їх там цікавих – безліч.

Приєднуємося до всіх вітань й бажаємо – подальшого творчого натхнення

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень