Скандал в Україні навколо дитячого коміксу про одностатеве кохання: Видавець має свої аргументи (ФОТО)

Загальна сума держзамовлення – 666 тисяч грн

Ці комікси для дитячих бібліотек закупив ще уряд Гройсмана. За задумом, вони мали б бути поширені по всій Україні в межах промоції загальнолюдських та європейських цінностей.

Як повідомляє УНІАН

Міністерство культури України закупило для дитячих бібліотек 1240 примірників книги «Принцеса + Принцеса: довго і щасливо». 


Загальна сума держзамовлення склала 666 тисяч гривень.  

Як повідомляє «Громадянський рух «Всі разом!» з посиланням на відповіді на запити до Мінкульту та Українського інституту книги:

«За рахунок коштів державного бюджету України були закуплені дитячі книжки про так зване одностатеве кохання.
 

Міністерство культури України та Державна установа «Український інститут книги» придбали 1240 примірників книги «Принцеса + Принцеса: довго і щасливо» (автор О’Нілл Кейт, 2019 р.), яка видана у вигляді коміксу на тему ЛГБТ-стосунків.
 

Дітям від 5 років пропонується ознайомитися з історією про двох дівчат, яка закінчується їхнім весіллям», — йдеться в повідомленні.

Скрини, що їх наводить «Громадянський рух «Всі разом!»

Це викликало широкий розголос та неоднозначну дискусію.

У видавництві «Рідна мова» прокоментували невдоволення в мережі, пов'язане з тим, що в книзі порушується тема одностатевого кохання:

«Ми категорично не згодні з тим, що комікс «Принцеса + Принцеса: довго і щасливо» - пропагандистський твір.


Це комікс про важливість власного вибору, про усвідомлення того, що люди різні і про терпимість до цього. Але щоб зрозуміти суть або зробити будь-які висновки, треба прочитати комікс.
 

Комікс дуже обережно стосується тем романтичних відносин і терпимості різних моделей гендерної поведінки. Ніяких відвертих сцен там немає і бути не може», - зазначили у видавництві.

При цьому відзначається, що вікова категорія, на яку розрахований комікс – 10-12 років.

«Психологи стверджують, що гомосексуальність не обумовлена тим, що відбувається навколо дитини, що вона читає або бачить. Тому немає жодних підстав, щоб говорити про «пропаганду гомосексуалізму» через комікс про дружбу двох принцес», - підкреслили у видавництві.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень