Партію Гройсмана на Рівненщині можуть сформувати і держслужбовці, і активісти

Усе конкретніших обрисів набуває ідея Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана взяти участь у майбутніх парламентських виборах. Очільник Уряду має намір очолити нову політичну силу. Докладніше про те, навіщо вона потрібна прем’єру, про спрямування партії, а також про перспективи й можливості здобути підтримку на Рівненщині у нашому тексті.

КОМАНДА УСПІШНИХ ФАХІВЦІВ

Насамперед, треба розповісти, що політсила Гройсмана буде класичною центристською політичною партією. Вона покликана об’єднувати фахових людей, які здатні досягати результатів.

Ми дійсно зараз збираємо команду по всій країні: на рівні громад, міст, на рівні районів і областей. Збираємо тих людей, які мають здорові думки і розуміють, як їх впроваджувати. Я вважаю, що така команда, яка може генерувати ідеї і впроваджувати їх, має бути успішною, - зауважує ініціатор створення партії Володимир Гройсман.

 

Українські політологи вважають, що чималий рейтинг Прем’єр-міністра допоможе йому та його політичній силі здобути на найближчих виборах до Верховної Ради України.

Варто зазначити, що ще в квітні 2018 року соціологи фіксували зростання довіри Гройсмана й задоволеність його роботою серед населення. А на початку 2019 року, згідно з результатами  всеукраїнського опитування громадської думки, який проводив Київський міжнародний інститут соціології, у рейтингу потенційних прем’єр-міністрів чинний очільник Уряду набрав найбільшу кількість прихильників – 15,3%, – наголошує політолог Олександр Радчук.

 

УКРАЇНЦІ ДОВІРЯЮТЬ ГРОЙСМАНУ

Інші експерти також високо оцінюють шанси Прем’єр-міністра сформувати політичну силу, яка здатна подолати встановлений бар’єр й утворити у парламенті значну фракцію.

Гройсман – молодий, він належить до того ж покоління, що й Зеленський. Вони ровесники, як Арсеній Яценюк і багато інших. Зараз починається епоха людей цього віку. У Володимира Борисовича є стартовий рейтинг, який дозволяє боротися за проходження партії в парламент, − запевняє політолог Володимир Фесенко.

Його колега Валентин Войтков у свою чергу говорить про довіру українців до очільника Уряду.

Останні соціологічні опитування демонстрували, що Гройсману довіряють або скоріше довіряють 20% населення, і це поки і є його електоральна база, − твердить політолог.

ПРОГОЛОСУЮТЬ ПОМІРКОВАНІ ВИБОРЦІ

Багато хто переконаний, що високий рейтинг Прем’єра передусім зумовлений результатами реформ, іншими позитивними змінами в країні. Також, як кажуть експерти, за політичну силу Володимира Гройсмана можуть проголосувати виборці з поміркованими поглядами. Ці люди вже вдосталь «наїлися» популістичних заяв українських політиків.

До слова, під час останніх президентських виборів гасла деяких кандидатів про зниження у рази вартості газу викликали падіння рейтингу. Таким чином в Україні вже сформувалася категорія людей, котрі не голосуватимуть за тих, хто обіцятиме все і одразу.

Зауважимо також, що президентські перегони засвідчили утворення великого відсотка виборців, котрі розуміють, що змінилося в Україні й хочуть продовження курсу на зміни, воліють, щоб біля керма держави й надалі залишалися компетентні та стабільні керівники.

Підтверджує цю тезу експертне опитування оцінки роботи Кабміну, яке здійснило «Агентство моделювання ситуацій». Результати опитування тридцяти експертів загальноукраїнського рівня такі: 85,2% опитаних вважають, що загальноекономічну ситуацію в країні за три роки діяльності уряду Володимира Гройсмана суттєво покращилася.

ПОТРІБНА ОПОРА - БІЛЬШІСТЬ У ПАРЛАМЕНТІ

В одному з нещодавніх інтерв’ю Прем’єр запевнив, що мандат заради присутності у парламенті його не цікавить. Кінцева мета у створенні в стінах Верховної Ради сильної коаліції однодумців, котрі допомагатимуть і сприятимуть очільнику Кабміну в подальшому провадженні змін у країні, її реформування.

Будь-якому Уряду для ефективної діяльності потрібна опора у вигляді більшості в парламенті. Власне, на відміну від президентських виборів, на яких українці обирають президента, на парламентських виборах ми обираємо Прем'єр-міністра. Для продовження започаткованих реформ, для подальшої реалізації монетизації субсидій та різноманітних виплат, для подальшого збільшення пенсій та рівня мінімальної зарплати, виділення коштів на будівництво доріг та об’єктів у регіонах тощо Гройсману потрібне значне депутатське об’єднання у парламенті. І чим чисельніше воно буде, тим більші перетворення його команда здійснюватиме.

Саме так уже й відбувалося за часів перебування Володимира Гройсмана на посаді міського голови Вінниці. До слова, цю виборну посаду він обіймав двічі. Коли обирався на другий термін, то закликав вінничан забезпечити підтримку його команді у міській раді. Отримавши її, Гройсману вдалося значно пришвидшити позитивні зміни у місті.

ХТО ФОРМУВАТИМЕ ОСЕРЕДОК НА РІВНЕНЩИНІ?

Рівненський політолог Михайло Мозоль вважає, що Гройсману треба вибудовувати комунікацію зі своїми прихильниками. Також припускає, що до осередку партії Гройсмана на Рівненщині можуть увійти і держслужбовці з вертикалі Прем'єра та авторитетні громадські активісти.

Якщо ж говорити про те, хто би міг очолити осередок партії Гройсмана на Рівненщині, то тут може бути багато варіантів. Ймовірно, на цю роль можуть претендувати, як держслужбовці, які працювали у виконавчій вертикалі під керівництвом прем'єра, так і цілком нові обличчя, наприклад, відомі в регіоні громадські активісти, які мають кредит довіри, - упевнений Мозоль.

 

Владислав Поліщук

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень