Що таке нормальна сексуальна поведінка дітей в різному віці: відповідь експерта (6 ФОТО)

Розкладка по роках

Всі діти різні і розвиваються з різною швидкістю, тому не варто підлаштовувати всіх під одну систему.

Про це пише «СЬОГОДНІ», подаючи, при цьому, досить розлогий аналіз становлення сексуальності у дітей.

Практично, це певна схема, на яку можуть орієнтуватися батьки, вихователі та вчителі.

Чому?

Часто можна почути історії про те, що в дитячому садку діти намагаються подивитися на геніталії один одного або повторити якусь дію з ними.

Як зрозуміти, що таке нормальна сексуальна поведінка дітей в різному віці, розповіла секс-педагог Юлія Ярмоленко.

Батьки, вихователі та вчителі часто не розуміють, що робити з дітьми, які нав'язують свою сексуальну поведінку іншим дітям: ігнорувати в надії, що дитина "переросте", або змусити малюка відчувати себе винуватим через нормальну сексуальну цікавості?" – розповідає Юлія і пояснює в  якому віці яку інформацію прийнято вважати нормою в поведінці дитини.

1. Діти 2-3 років.

Вони починають помічати, що хлопчики і дівчатка пісяють по-різному, починають проявляти інтерес до відмінностей, копіюють один одного.

2. Діти 4-5 років.

Можуть активно демонструвати свої статеві органи, обзиватися «какашками», «піськами». Грають в «лікаря», «чоловіка і дружину». Можуть часто доторкатися до геніталій та іноді намагатися щось вставити собі в різні отвори.

3. Діти 6-7 років.

Починають ставити «незручні» питання про те, звідки беруться діти, як вони народжуються на світ, що таке «секс».

4. Діти 8 років.

У цьому віці діти частіше експериментують з друзями своєї ж статі. Взаємна мастурбація – не рідкість. Ховаються ретельніше, так як вже в курсі соціальних норм і правил. Секс-гра також приймає форму жартів, сексуальних рим, провокаційного хіхікання.

5. Діти 9 років.

Вони починають обмінюватися знаннями про секс з друзями своєї ж статі. Можуть шукати інформацію про статеві органи в книгах чи інтернеті.

6. Діти 10-11 років.

Більше цікавляться протилежною статтю. Існує значний інтерес до жартів, пов'язаних з сексом, які будуть трохи складніші, ніж жарти, які вони розповідали в 8 років.

Ярмоленко заспокоює батьків і закликає їх не лякатися, якщо у дітей якихось етапів не було або вони наступили раніше чи пізніше.

- Всі діти різні, і розвиваються з різною швидкістю. Ця інформація потрібна для того, щоб ви могли в перший момент зорієнтуватися, чи вважається сексуальна поведінка конкретної дитини відповідною до свого віку, – підсумувала вона.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень