Рівне нарешті побачило свій історико-архітектурний план (6 ФОТО)

Його склеїли (АК)

Серед головних фетишів богеми м. Рівне, окрім пластмасової ялинки за мільйон-два гривень та «електронного квитка» за мільйони євро, своє почесне місце віднедавна займає й фетиш під назвою:

«Історико-архітектурний опорний план міста».

Активісти -- За План!

Що це таке – до кінця, здається, не знає ніхто, однак, цілі хороводи активістів невтомно ходили містом і навіть збирали гроші, аби Рівне отримало свій «історико-архітектурний опорний план», який нам чомусь робити мали у Львові.

Ну, у Львові, так у Львові. Чим би дитя не тішилося.

Пожертва на План

Учора заступник міського голови Віталій Герман поширив благу вість через Фейсбук:

19 грудня 2018 року до міста Рівного львівські розробники надіслали історико-архітектурний опорний план міста.

 

Цей вид містобудівної документації розроблений на замовлення Управління містобудування та архітектури Рівненської міськоі ради.

У такому вигляді План прибув до Рівного зі Львова

Впродовж трьох тижнів від дати отримання маємо право уважно ознайомитися і прийняти рішення про підписання акту передачі – приймання виконаних робіт чи надати вмотивовану відмову від прийняття документації.

 

Одночасно додатково повідомляємо, що відповідно до частини третьої статті 2 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» містобудівна документація розробляється на паперових і електронних носіях на оновленій картографічній основі в цифровій формі як набори профільних геопросторових даних у державній геодезичній системі координат УСК-2000 і єдиній системі класифікації та кодування об’єктів будівництва для формування баз даних містобудівного кадастру.

Так виглядає План у розгорнутому стані. Щоб його розглядати треба вміти зависати у повітрі

Згідно з частинами третьою і четвертою статті 17 Закону для населених пунктів, занесених до Списку історичних населених місць України, в межах визначених історичних ареалів у складі генерального плану населеного пункту визначаються режими регулювання забудови та розробляється історико-архітектурний опорний план, в якому зазначається інформація про об’єкти культурної спадщини.

 

Склад, зміст та порядок розроблення історико-архітектурного опорного плану населеного пункту визначаються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування.

Нарада у Германа по Плану

Історико-архітектурний опорний план міста стане обов'язковим для виконання після його затвердження Рівненською міською радою у встановленому законодавством порядку.

Як ми обходилися й жили без цього плану стільки століть - незрозуміло, але нехай.

Тепер вже, мабуть, заживемо, як ніколи.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень