Рівне на крок ближче до Лондона. Герман знає більше

За рівнянами та їх автомобілями будуть стежити камери відеоспостереження

Загальновідомий факт, Лондон - місто, де встановлено найбільшу кількість камер вуличного відеоспостереження в Європі. За різними даними, кількість вуличних камер у Лондоні коливається від 500 тисяч одиниць у 2009 році до 1,2 млн камер у 2016 році. Звичайний житель Лондона за день може потрапляти в об’єктиви щонайменше 300 різних камер.

Роботи щодо встановлення вуличних камер відеоспостереження розпочалися тепер і у Рівному.

Комплексну програму «Безпечне місто Рівне» затверджено рішенням міської ради ще у 2016 році. Вона передбачає:

  • підвищення рівня громадської безпеки та громадського порядку;
  • забезпечення належного моніторингу ситуації на важливих об’єктах міста, об’єктах благоустрою та комунальної сфери;
  • посилення безпеки дорожнього руху;
  • запобігання злочинності;
  • підвищення оперативності, якості та достовірності інформації, отриманої службами, які забезпечують безпеку міста, для відповідного швидкого реагування.

Нині ж відбуваються перші кроки у розбудові комфортного і безпечного міста, запевняє заступник міського голови Віталій Герман:

Нарешті місто Рівне почало будівництво Розумного міста. Це лише початок реалізації великого проекту. Всі кошти у повному обсязі завдяки і міському голові, і рівненській міській раді виділені на реалізацію цього проекту. Тому зараз ідуть підготовчі роботи, ведеться електромережа, прокладається мережа Інтернет, встановлюють розподільчі шафи. Тобто готується все для встановлення самих відеокамер і серверного обладнання.   

Відповідно до проекту у Рівному працюватимуть 87 стаціонарних та роботизованих кольорових ІР-відеокамер, які будуть моніторити частину міста та окремі ділянки проїжджої частини із записом відео та аудіо. При цьому 35 камер матимуть функцію з розпізнаванням номерних знаків автомобілів, а ще 52 камери зі смарт функціями зможуть ідентифікувати обличчя.

У відкритих торгах, які оголошувало управління капітального будівництва на предмет закупівлі обладнання, було визначено генерального підрядника (ТОВ «КОБІ ДІСТРІБЬЮШИН») з пропозицією 4 690 000 грн. У березні 2018 року сесія міської ради погодила виділення коштів.

За словами Віталія Германа, монтаж обладнання планують завершити у травні. Повноцінно ж система запрацює влітку, адже її необхідно налаштувати для правильного аналізу зібраних даних. Адже систему «Безпечне місто» пов’яжуть із роботою гео-інформаційного порталу міста. Крім того, у міській раді створено нині робочу групу, яка має визначити відповідальних осіб за роботу системи «Безпечне місто», аналіз даних та інше, оскільки сам по собі факт встановлення камер відеоспостереження ніякого результату не дасть, - каже Віталій Герман.      

Стеж за нашими новинами у  Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень