За вулицями Рівного спостерігатимуть. Щоб не крали дітей і автомобілі

З перевиконання міського бюджету за дев’ять місяців цього року на вуличні відеокамери хочуть спрямувати 2 мільйони гривень

Такі видатки погодила бюджетна комісія міськради Рівного. Детальніше розповідає начальник міського управління бюджету і фінансів Віктор Шульга:

Пропонується спрямувати 2 мільйони гривень на об’єкт будівництва системи відеоспостереження вулиць міста Рівного по програмі «Безпечне місто Рівне».

 

Це вже на видатки. На проект ми виділяли кошти – 150 тисяч гривень. Проект зроблений. Є експертиза і дозвіл на початок робіт. Відповідно, виконавець у нас буде через тендер визначатись.  

 

Загальна вартість проекту становить 4 мільйони 900 тисяч гривень, якщо не помиляюсь. Проект має реалізуватися протягом 2017-2019 років.

Як пояснив керуючий справами міськвиконкому Рівного Петро Середюк, за ці кошти хочуть встановити

відеокамери у 22 точках міста – це на виїздах і в місцях найбільшого скупчення транспорту.

Всього в одній точці буде від чотирьох до шести відеокамер. Вони здійснюватимуть фейс-контроль та фіксуватимуть номери автомобілів. Сервери системи «Безпечне місто» стоятимуть у міськвиконкомі, а центр управління – у міськвідділі поліції.

Петро Середюк сподівається, що, якщо на сесії 2 листопада міськрада виділить кошти, відеокамери на вулицях міста встановлять вже до Нового року. Це, пояснює, запобігатиме злочинності, в тому числі викраденню автомобілів, дозволить своєчасно реагувати на транспортні затори тощо.

А у перспективі відеокамери хочуть встановити і в школах та садочках Рівного. Адже

нещодавнє викрадення тримісячної дитини з дитсадка у Києві показує, що така небезпека існує і в будь-якому іншому місті. І цей приклад показує, що саме завдяки вуличним відеокамерам поліції вдалося  швидко знайти дитину і злочинців.

Та й десять вуличних відеокамер, які раніше встановлені за кошт міського бюджету Рівного, каже Петро Середюк, допомагали поліції. Так, завдяки їм було знайдено злочинця, який вкрав гроші і мобільний телефон у людини.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень