Потрібні Павліки Морозови, або За що живуть деякі «громадські діячі» (ФОТО/АУДІО)

«Антикорупція» на Рівненщині

Світлана Кирилівна Богатирчук-Кривко та Юрій Дюг -- експертно говорять про "Антикорупцію"

Як відомо, ми підписали Угоду про Асоціацію з ЄС, і взяли таким чином на себе чимало зобов’язань. Зокрема й у сфері протидії корупції.

Взагалі на думку українців немає країни більш корумпованої, ніж наша. Принаймні, такий імідж нам посилено формують ЗМІ. В тому числі й наші рідні українські медіа.

Правди ніде діти: в Україні тієї корупції  дуже багато, а на Рівненщині з нею стикаються чи не всі, хто бере участь в опитуваннях.

Однак, варто зрозуміти, що саме слово «корупція» є іноземним, й описує воно явища характерні для всіх країн світу. Навіть для тих, де за корупцію – розстрілюють.

В одній з програм проекту «Європейський Монітор: Рівненщина» ми вирішили розібратися з питанням корупції на Рівненщині і запросили двох, на нашу думку, цікавих експертів:

Сторону влади представляла – заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

 

Сторону опонентів влади представляв – виконавчий директор громадської організації «Антикорупційний моніторинг» на Рівненщині Юрій Дюг.

Щоправда в ефірі наші експерти досить непогано між собою порозумілися й вийшли на достатньо несподівані зауваження та коментарі.

Зрештою, тема програми «Антикорупція, як передумова для євроінтеграції та успішного виконання угоди про асоціацію з ЄС»  дозволяла підходити до неї з різних боків, а Світлана Кирилівна, до того ж, частий гість у Раді Європи, тож на антикорупційну тематику говорити могла й, посилаючись на іноземний досвід.

Юрій Дюг від неї не відставав і навіть досить різко пройшовся по НАБУ та навів кілька промовистих фактів із життя місцевих судів та силових відомств.

Його ж візаві, зауважила, наприклад, що

«Нам не вистачає Павліків Морозових»

Маючи на увазі те, що на Заході люди не просто говорять про корупцію в загальному, але й повідомляють про неї куди слід.

Світлана Кирилівна в Стразбурзі (по-центру, у другому ряду)

Більше того, на думку п. Богатирчук, Україна зіткнулася з валом корупції під виглядом «громадського активізму», коли люди, які називають себе активістами, заробляють гроші тим, що організовують пікети та проводять мітинги на чиєсь замовлення чи з метою, фактичного, шантажу.

«Хіба це не корупція? Це теж корупція!»

Важко не погодитися зі Світланою Кирилівною, але, щоби цитати не виглядали вирваними із контексту, пропонуємо прослухати запис програми:

Ця публікація підготовлена в рамках проекту "Просування реформ в регіони" за сприяння Європейського Союзу (http://ec.europa.eu/europeaid), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій та "Європейською правдою".

Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Радіо Трек і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.

[media=132256]

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень