Управління культури Рівного - про те, через кого дітей образили в музшколі

Начальник міського управління культури і туризму Рівного Тарас Максименко прокоментував випадок, що виник у музичній школі №2 Рівного.

Як ми писали, дітям у музшколі на урочистостях з нагоди початку навчального року повідомили про неприйняття на навчання.  У ситуації розбиралася депутатська комісія міськради Рівного з питань освіти. Втім, розв'язок ситуації - звільнення вчительки - не сподобався батьку ображеної дитини.  

Начальник міського управління культури і туризму Рівного Тарас Максименко розповів, що директор музшколи №2 провів службове розслідування, встановив всі некоректності, які були допущені, ким вони були допущені. В результаті, на ім'я дирекції  школи надійшла заява про звільнення за власним бажанням від викладачки гри на сопілці. Вона, пояснив Тарас Максименко, в силу тих чи інших причин, напевно, відчуває відповідальність за цю ситуацію. Втім, на її місце прийнято іншого викладача. І оскільки деякі батьки хотіли, щоб їхні діти займалися саме у нині звільненої вчительки, вони музичну школу залишили. Тому з'явилися місця у музшколі для тих дітей, які досі були зараховані у резерв.  

Щодо тих, хто винен у цій ситуації, Тарас Максименко прокоментував так:

Зараз вчителька говорить, що це - з вини завучів. Завучі говорять, що жодного разу за скільки років існування школи (а принцип відбору у підготовчу групу один і той самий, він не змінюється яку енну кількість років) така ситуація виникла вперше. Тому директору видніше. Він провів службове розслідування. Знову ж таки скажу, що управління культури координує ситуацію. Ми не втручаємося у внутрішню ситуацію колективу.   

 

Також Тарас Максименко запевнив, що звільнену вчительку ніхто не карав і не змушував писати заяву на звільнення. 

Хто знає директора музшколи №2, це високоінтелігентна людина. Колектив дуже любить його. І жодних подібних речей не міг допустити.

Щодо того, що батьки вели дітей у музичну школу до конкретного викладача, зокрема до вчительки, яка звільнилася, то на це Тарас Максименко заявив:

Музшкола №2 - не приватний заклад. Це у приватному закладі обирають собі викладача. У цьому випадку вони йшли у клас сопілки. І викладач сопілки у школі є. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень