Містичні підземелля: Тараканівський форт показали з цікавого ракурсу

Напередодні на Уoutube з’явилось нове відео про один із найцікавіших об'єктів Рівненщини

Кадри мальовничого, прихованого від сторонніх очей місця, яке зняли із висоти пташиного польоту, стають популярними у мережі.

Заборонена зона для відвідувань, розвалини, пастки та недосліджені підземелля Тараканівського форту, - так автор підписав відео.

Як відомо, форт у Тараканові - оборонна споруда, архітектурна пам'ятка 19 століття. Форт має форму ромба зі сторонами до 240 метрів. Ззовні він оточений глибоким ровом із земляними валами, укріпленими потужними стінами. В центральній частині форту зведена двоповерхова казарма, до якої ведуть чотири підземні ходи, прокладені під другим земляним валом. Там розташовувались житлові, складські та господарські приміщення для артилерійської роти та штаб коменданта форту. Периметр форту складений зі 105 так званих безпечних казематів і, щоб до них потрапити, треба було подолати подвійну лінію оборонних рубежів.

Деякі легенди стверджують, що німці тут проводили випробування нової секретної зброї, начебто навіть ядерної.

А ще кажуть, що це місце перетворилося на Місто привидів. Можливо тому, що на початку ХХ століття тут загинуло дуже багато солдатів, і всі вони досі не можуть віднайти спокій. Дехто зараховує Нову Дубенську фортецю навіть до числа найбільш містичних місць України.

А ще Тараканівський форт входить у різні топи, які складають всеукраїнські видання, і які стосуються цікавих місць для відпочинку в Україні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень