Зупиніться: їжа, яку не можна поєднувати з алкоголем
Похмілля виникає часто не через кількість випитого алкоголю, а через продукти, які ми обираємо як закуску
Листковий салат
Дуже корисний і низькокалорійний продукт у звичайному житті. Але вкрай невдалий вибір для закуски. Пити алкоголь з салатом, це те саме, що пити натщесерце.
Безпечний салат для вечірок повинен містити нежирне м'ясо або рибу. Майонез – не можна, робіть ставку на оливкову олію. Жарти про вінегрет недоречні – це прекрасна закуска.
Фрукти
Вина й шампанське просто обожнюють поєднувати з фруктами. Така звичка може призвести до отруєння, адже всі свої ресурси організм витрачатиме на перетравлення вуглеводів.
Замість солодких фруктів краще обрати кислуваті - зелені яблука, апельсини та лимон. Але ідеальний варіант – все ж таки сири.
Снеки
Чипси, горішки, картопля фрі й бургери здаються кращим варіантом під пиво і міцніший алкоголь. Але сіль у цих продуктах викликає спрагу. І людині хочеться пити ще більше. Сіль затримує воду в організмі та на ранок мають набряки та головний біль. Жирна їжа впливає на травну систему, і саме це провокує нудоту і тяжкість.
Краще брати картоплю з овочами й нежирну рибу та м'ясо. Щодо горішків – то єдине побажання брати не солоні.
Солодке та шоколад
Поєднання алкоголю і солодощів буде важке випробування для організму. Наш організм налаштований аби перетравити усі вуглеводи, а алкоголь залишає на потім. Так людина швидко п’яніє, а вранці почувається дуже погано.
Якщо відмовитися від солодощів нереально, то краще обирати пастилу чи мармелад.
Джерело: today.ua
Радіо Трек: НОВИНИ